آش دوغ ( آذربایجان )

مواد لازم
نخود  – ۲۵۰  گرم
تره ، جعفری و شوید –  ۷۰۰ گرم
برنج – یک  پیمانه
دوغ گازدار – دو  لیتر
نمک ، فلفل و سیر تازه خرد شده –   به مقدار لازم
روش تهیه
* نخود را از شب قبل در ظرف بزرگی خیس کنید و تا روز بعد چند بار آب آن را عوض کنید. * برنج را نیز از شب قبل در آب و کمی نمک خیس کنید.
* در قابلمه نخود را همراه با شش لیوان آب بپزید.
* پس از این که نخود پخت، برنج را به آن اضافه کنید تا برنج کاملا مغز پخت شود.
* دقت کنید که آب آش زیاد نباشد و جا برای اضافه کردن دوغ داشته باشید.
* پس از این که برنج کاملا مغز پخت شد ، سبزی ها را که تمیز پاک و ریز خرد کرده اید ، به آش اضافه کنید؛ در ظرف را نیمه باز بگذارید تا سبزی ها تیره رنگ نشود.
* ۱۵ دقیقه قبل از آماده شدن آش، دوغ را به آش بیفزایید و مرتب هم بزنید تا کاملا با آش مخلوط شود.
* وقتی دوغ را اضافه کردید، در ظرف باید کاملا باز باشد تا دوغ نبرد. بعد از حدود ۱۵ دقیقه نمک و فلفل غذا را اضافه کنید. در زمان سرو کردن آش دوغ نیز سیر تازه خرد شده را به آن اضافه کنید.
 نکته : این آش به دلیل داشتن مقدار زیاد دوغ و سیر باعث افت فشار خون می شود. پس در خوردن آن زیاده روی نکنید یا پس از مصرف کمی شیرینی بخورید. در صورت تمایل می توانید نصف پیمانه جو پرک نیز به این آش اضافه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *