خمیر و سس پیتزا را چطور در خانه درست کنم؟

پیتزا یکی از معروف‌ترین فست فودهای دنیا است که کمتر کسی پیدا می‌شود آن را مزه نکرده باشد؛ به‌خصوص که امکان تهیه آن در خانه نیز وجود دارد.
پیتزا از غذاهای معروف ایتالیایی است که از یک لایه خمیر همراه با رویه سس گوجه، پنیر موتزارلا (پنیر پیتزا) و مواد مختلف تشکیل شده و در فر پخته و آماده می‌شود. از سبزیجات تا گوشت و قارچ و هر نوع ماده غذایی دیگر را می‌توان برای این فست فود استفاده کرد و شاید همین موضوع آن را پرطرفدار کرده است.
از پیتزاهای معروفی که اغلب در پیتزافروشی‌های ایران به فروش می‌رسد می‌توان به پپرونی، مارگاریتا، گوشت و قارچ، وجتریا، استیک گوشت، کالزونه، مکزیکی، مخلوط، رست بیف و… اشاره کرد. برای شروع می‌توانید در این مقاله از کجارو، طرز تهیه پیتزا ساده را یاد بگیرید و بعد به‌سراغ انواع پیتزا بروید.
چی لازم دارم:
۱. آرد، پودر خمیر مایه و نمک را با هم مخلوط کنید.
۲. روغن را روی مواد خشک بریزید.
۳. آب کاملا سرد (در حد یخ) را کم‌کم به مواد اضافه و با نوک انگشتان مخلوط کنید. در این مرحله باید فقط با نوک انگشت دست‌تان را به‌صورت دورانی در آرد بچرخانید و نیازی به ورزدادن ندارد.
۴. پس از دو دقیقه خمیری خواهید داشت که به دست نمی‌چسبد.
۵. حالا برای ورزدادن خمیر را روی تخته کار قرار دهید. با یک دست پایین خمیر را نگه دارید و با انتهای دست دیگر خمیر را به‌سمت جلو بکشید.
۶. سپس آن را به عقب قل می‌دهید تا جمع شود.
۷. خمیر را ۹۰ درجه بچرخانید و همین روش ورزدادن را برای پنج دقیقه تکرار کنید.
۸. در نهایت خمیری کاملا نرم و یکنواخت و قدری چسبنده خواهید داشت.
۹. باید روی آن را با کمی روغن زیتون یا روغن مایع چرب کنید، در ظرف بزرگی قرار دهید و روی آن سلفون بکشید و برای یک ساعت در جای کمی گرم بگذارید تا حجمش دو برابر شود.
۱۰. حالا با چاقوی خیس خمیر را به چهار قسمت برش بزنید.
۱۱. برای باز کردن خمیر باید پشت و روی دست‌هایتان را در آرد فرو کنید.
۱۲. سپس با هر دو دست، خمیر را باز کنید تا به‌بزرگی کف دست شود و مثل نانواها با یک دست در هوا بچرخانید تا حسابی باز شود. اگر تازه‌کار هستید می‌توانید این مرحله را با وردنه انجام دهید.
۱۳. کف سینی را آردپاشی کنید و خمیر را در آن قرار دهید و با رویه دلخواه پر کنید.
۱۴. فر را از ۱۵ دقیقه قبل روی ۲۷۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید تا حسابی داغ شود.
۱۵. سینی را در فر بگذارید و بعد از دو دقیقه آن را بچرخانید تا مطمئن شوید که همه جای خمیر به یک اندازه حرارت می‌بیند.
۱۶. زمان پخت این پیتزا پنج تا هشت دقیقه است.

نکات تهیه خمیر پیتزا
۱. آرد باید سرد باشد.
۲. از تازه بودن خمیرمایه اطمینان حاصل کنید.
۳. در صورتی که نمی‌خواهید از همه خمیر پیتزا استفاده کنید، می‌توانید روی آن روغن بمالید و در زیپ لاک در یخچال قرار دهید تا روز بعد با آن پیتزا بپزید. علاوه بر این، می‌توانید خمیر پیتزا را از شب قبل درست کنید و در یخچال بگذارید.
۴. این خمیر در یخچال برای سه روز و در فریزر برای سه ماه ماندگاری دارد؛ منتها برای استفاده از آن باید یک روز قبل از فریزر خارج کنید و در یخچال بگذارید و دو ساعت قبل از پخت پیتزا، آن را از یخچال بیرون آورید تا به دمای محیط برسد.

 سس پیتزا
سس پیتزا یکی از بخش‌های مهم تهیه پیتزا است که حسابی به آن طعم می‌دهد. در اینجا شما را با طرز تهیه سس «مارینارا» (Marinara) آشنا می‌کنیم که یک سس ایتالیایی است و علاوه بر پیتزا می‌توانید از آن در تهیه پاستا و غذاهای دریایی نیز استفاده کنید.
چی لازم دارم:
۶ عدد گوجه فرنگی
یک عدد پیاز بزرگ
چهار حبه سیر
دو عدد برگ بو
یک قاشق غذاخوری پودر ارگانو یا آویشن
دو قاشق غذاخوری آبلیمو
یک قاشق غذاخوری روغن زیتون
یک قاشق غذاخوری جعفری خردشده
یک قاشق غذاخوری ریحان خردشده
نمک و فلفل به میزان کافی
چه جوری درست میشه:
۱. پیاز و سیر را خیلی ریز خرد کنید یا آن‌ها را در غذاساز بریزید.
۲. پیاز و سیر خردشده را در روغن تفت دهید تا کمی سبک شود.
۳. گوجه فرنگی‌ها را رنده کرده یا در غذاساز پوره کنید.
۴. پوره گوجه فرنگی را به مخلوط پیاز و سیر اضافه کنید.
۵. آبلیمو، برگ بو و آویشن یا هر سبزی معطر و همین طور نمک و فلفل را به مخلوط گوجه و پیاز بیفزایید.
۶. حرارت زیر تابه را کم کنید و بگذارید برای ۴۵ دقیقه خیلی ملایم بپزد و هر از گاهی آن را هم بزنید.
۷. جعفری و ریحان خردشده را به مخلوط تابه اضافه کنید و ۱۵ دقیقه دیگر به آن اجازه دهید که جا بیفتد. در صورتی که سبزی تازه در دسترس نبود، می‌توانید از سبزی خشک معطر استفاده کنید که در این صورت باید همراه با برگ بو و آویشن، ‌آن را در تابه بریزید.
۸. در نهایت سس نسبتا غلیظی به دست می‌آید که در این مرحله باید برگ بو را از سس خارج کنید.
۹. اگر بخواهید سس نرم‌تر و یکدست‌تری داشته باشید، می‌توانید پس از آماده‌شدن، آن را در غذاساز برید و چند پالس بزنید.
۱۰. حتی می‌توانید این سس را از قبل تهیه کنید تا هروقت لازم داشتید، به‌راحتی در دسترس‌تان باشد. برای این منظور سس را در قالب‌های یخ بریزید و در فریز بگذارید تا یخ بزند، سپس از قالب خارج کنید و در زیپ‌لاک بریزید و در فریزر نگهداری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *