دلیل اصلی له شدن لپه قیمه و راه حلش

قیمه یکی از خوشمزه ترین غذاهای بسیار پر طرفدار ایرانی است که علاوه بر مهمانی ها و مجالس به عنوان یک غذای مناسبتی در ایام مذهبی و مناسبت های خاص نیز طبخ می شود. بسیاری از کدبانوهای ایرانی طریقه تهیه خورش قیمه را بلدند اما گاهی پیش می آید که لپه ها در قیمه له شده یا وا می روند. 
دلیل له شدن لپه در قیمه
اصلی ترین دلیل له شدن لپه در قیمه، زودپر بودن لپه هاست که در این صورت بایستی نباید آن را از همان ابتدای پخت خورشت، به مواد اولیه اضافه کرد.
ترفند له نشدن لپه در خورشت قیمه
برای جلوگیری از له شدن لپه در قیمه می توانید از ترفندهای پیشنهادی زیر استفاده کنید.
ترفند اول:تفت دادن لپه
برای له نشدن لپه ها در خورشت قیمه شما باید در روغن ۱ قاشق چای خوری زردچوبه بریزید و بعد لپه ها را با آن حدود سه دقیقه با حرارت ملایم تفت دهید. توجه کنید اگر لپه ها را بیش از ۳ دقیقه تفت دهید، لپه ها آنقدر سفت می شوند که پخته نمی شوند.
ترفند دوم:پختن جداگانه لپه
برخی از لپه ها دیر پز و برخی دیگر خیلی زود پخته می شوند، شما اگر لپه زودپز همراه با گوشت بپزید، لپه شما له خواهد شد چرا که زمان پخت گوشت بیش از لپه است پس لپه خورش قیمه را به صورت جداگانه بپزید.
ترفند سوم:افزودن لپه در مراحل آخر پخت
بعد از پخت جداگانه لپه هرگز آن را در ابتدای پخت به خورش اضافه نکنید چرا که له خواهد شد، لپه نیم پز را ۳۰ یا ۴۰ دقیقه آخر به خورشت بیافزایید.
ترفند چهارم:استفاده از آبلیمو
۱۰ دقیقه بعد از اینکه لپه را برای پخت جداگانه در قابلمه ای ریختید، به اندازه یک قاشق مربا خوری داخل آب لپه آبلیمو بریزید، این کار نه تنها باعث می شود، بوی خامی آن گرفته شده و رنگ خوبی بیابد، بلکه از له شدن لپه در خورشت جلوگیری می کند.
چند پیشنهاد برای خوشمزه تر شدن خورشت قیمه
از شب قبل لپه را بخیسانید. در صورت امکان چند بار آب داخل کاسه را تعویض کنید تا به طور کامل نفخ لپه ها گرفته شود.
اگر لپه را به همراه گوشت بپزید خورش طعمی مانند آبگوشت می گیرد.
قطعات گوشت را کمی بزرگتر در نظر بگیرید زیرا گوشت پس از پخت کمی جمع می شود.
گوشت را بیش از حد تفت ندهید زیرا گوشت سفت و دیرپز می شود.
برای خوش رنگ شدن خورش قیمه رب گوجه فرنگی را خوب تفت دهید.
تخم های داخل لیمو عمانی را خارج کنید.
چوب دارچین را می توانید اواسط پخت خورش اضافه کنید.
زعفران دم کرده را به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه به خورش اضافه کنید.
پس از اضافه کردن چاشنی ها و طعم دهنده ها حرارت زیر خورش را کم کنید تا خورش با حرارت بسیار ملایم جا بیفتد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *