ریزه کاری های تهیه ترشی مشهدی

ترشی آب گوجه (ترشی مشهدی) از اون ترشی های دوست داشتنی که خیلی طرفدار داره .
مواد لازم
گل کلم ۱ عدد
هویج نیم کیلو
ساقه کرفس نیم کیلو
گوجه فرنگی ۴ کیلو
سیر ۲ بوته
فلفل تند سبز ۵ تا ۶ عدد
ریحان ، نعنا ، ترخون ، شوید ، جعفری ۱۰۰ گرم (سبزی خشک هم میشه ماش استفاده کرد)
سرکه ۲ تا ۴ لیوان
نمک و زردچوبه و گلپر و سیاه دانه
هویج و ساقه کرفس رو شستم و به اندازه دل خواه خرد کردم .
گل کلم رو هم تکه کردم و شستم . معمولا توی این ترشی خیلی سایز بزرگ خرد و تکه نمی کنند .
فلفل سبز تند رو هم سرش رو جدا کردم و خرد کردم . سیر رو پوست گرفتم و ریز خرد کردم .
سبزیجات رو هم شستم و خرد کردم . جای سبزی تازه از سبزی خشک هم میشه استفاده کرد .
تمامی این سبزیجات رو کامل پهن کردم ، تا کامل خشک بشه و ذره ای آب نمونه .
برای اینکه پوست گوجه راحت کنده بشه ، دو دقیقه داخل آب جوش قرار دادم و بعد داخل آب سرد انداختم و به راحتی پوست گوجه رو جدا کردم . داخل میکسر انداختم و له کردم . آب گوجه رو داخل قابلمه ریختم و روی حرارت قرار دادم ، تا زمانی که آب گوجه تا دو سومش کشیده بشه بمونه و بعد بهش نمک و زردچوبه اضافه کردم .سرکه هم ریختم و بعد از چند قل از حرارت برداشتم .
سبزیجات که کاملا خشک شده رو اضافه کردم . گلپر و سیاه دانه هم ریختم و ترکیب کردم .
ترشی رو داخل ظرف های شیشه ای تمیز و خشک ریختم . اگر آب گوجه رو نزاشتید خنک بشه و سبزیجات رو ریختید درش رو وقتی که خنک شد ببندید .
در جای خنک و تاریک دو هفته ای آماده است .
پ.ن : میزان تندی ترشی ، نمک و سرکه بسته به ذایقه تون داره .
حتما تمامی سبزیجات خشک بشند و آبی نمونه تا ترشی کپک نزنه .
منبع: masoumehrasouli

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *