طرز تهیه گل کلم شور خونگی اعلا

همزمان با فرا رسیدن فصل پاییز و دسترسی به گل کلم بسیاری از کدبانوهای ایرانی به فکر تهیه ترشی و یا شور گل کلم می افتند چرا که شور خانگی ماندگاری بالایی دارد و به راحتی می توان آن را تا زمستان نگهداری نمود. اگر شما از علاقمندان به گل کلم شور هستید و دوست دارید در فصل سرد سال در کنار غذایتان این چاشنی محبوب را میل کنید، دست به کار شوید.
 
مواد لازم گل کلم شور
گل کلم۱ عدد بزرگ
کلم برگ بنفش ۱ عدد
هویج۶۰۰ گرم
سیر ۱ بوته
نسبت نمک به آب۱به ۱۸
سرکه۱ پیمانه

طرز تهیه گل کلم شور
گل کلم را به اندازه دلخواه خرد کرده و بشویید.
گل کلم بنفش را خرد کنید و بشویید.
هویج را به صورت گرد خرد کرده و بشویید.
گل کلم، گل کلم بنفش و هویج را مخلوط نمایید و روی پارچه ای تمیز بریزید تا خشک شود.
به ازای هر پیمانه نمک ۱۸ پیمانه آب و یک پیمانه سرکه بریزید.
بگذارید مخلوط آب و نمک و سرکه بجوشد.
مخلوط گل کلم را در ظرفی بریزید و بر روی آن مخلوط آب و نمک و سرکه را بریزید.
بعد از خنک شدن مواد سیر خرد شده را اضافه کنید.
شیشه های تمیز و خشک را پر از مواد سالاد کنید و یک فلفل درون هر شیشه بریزید.
درب شیشه را ببندید طوری که هوا به داخل آن نفوذ نکند.
دو هفته بعد گل کلم شور خوشمزه شما آماده است.
نکته 
با این دستور تهیه رنگ گل کلم صورتی خواهد شد، اگر می خواهید گل کلم سفید بماند می توانید گل کلم قرمز را حذف نمایید.
مواد شور را باید به صورت درشت خرد کرد.
بعضی ها در شور مقداری زردچوبه می ریزند تا رنگ شور به زردی بزند.
می توانید از سبزیجاتی چون خیار قلمی ریز، کرفس، پیاز نقلی بنفش در تهیه شور استفاده نمایید.
استفاده از سبزی معطر نیز طعم خوبی به شور شما می بخشد، در صورت استفاده از سبزی، مقداری از سبزی معطر را در کف ظرف های شیشه ای قرار دهید و گل کلم ها را به همراه دیگر داخل شیشه ها ریخته و روی مواد را با مخلوط آب نمک و سرکه که کاملا سرد شده است پر می کنید.
 شیشه ها باید خشک و تمیز بوده و آنها را به مدت ۲ هفته در جای خشک و خنک قرار دهید تا گل کلم شور اماده مصرف شود.
برای تندتر شدن گل کلم شورتعداد فلفل بیشتری در شیشه بریزید و یا روی فلفل ها با یک کارد چند شیار ایجاد کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *