نان شکم پر یک عصرانه خانوادگی

نان شکم پر یکی از انواع نان های خوشمزه و بین المللی است که با رسپی های متنوعی درست می شود.

مواد لازم میانی نان شکم پر
سینه مرغ۲۰۰ گرم
پیاز۲ عدد
کنسرو قارچ½ قوطی
رب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوری
سس سیر۱ قاشق غذاخوری
جعفری تازه به مقدار کافی
خیارشور به مقدار کافی
پنیر پیتزا به مقدار کافی
زردچوبه و پاپریکا به مقدار کافی
فلفل سیاه، پودر هل و نمک به مقدار کافی
مواد لازم خمیر 
آرد۳ لیوان
خمیر مایه۱ قاشق غذاخوری
شکر۱ قاشق غذاخوری
شیر خشک۳ قاشق غذاخوری
آب ولرم۱ لیوان
روغن مایع¼ لیوان
نمک۱ پینچ
طرز تهیه نان شکم پر 
مرحله اول
برای تهیه نان شکم پر خوشمزه در ابتدای کار سینه مرغ به همراه ۱ پیاز کامل و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه درون یک قابلمه مناسب می ریزیم، سپس ۱ لیوان آب به قابلمه اضافه کرده و روی حرارت می گذاریم.
مرحله دوم
حالا اجازه می دهیم سینه مرغ به مدت ۱ ساعت روی حرارت بماند تا کاملا پخته شود. پس از گذشت این زمان سینه مرغ را ریش ریش کرده و کنار می گذاریم. در ادامه به سراغ درست کردن خمیر جادویی می رویم.
مرحله سوم
برای این منظور خمیر مایه را به همراه شیر خشک، شکر، نمک، آب ولرم و یک لیوان آرد درون یک کاسه مناسب ریخته و با همزن کمی مخلوط می کنیم تا مواد ترکیب و یکدست شوند. حالا روی کاسه را می پوشانیم.
مرحله چهارم
در ادامه اجازه می دهیم مایه اولیه خمیر به مدت ۵ دقیقه در دمای محیط استراحت کند تا عمل بیاید. پس از گذشت این زمان مابقی آرد را به همراه روغن مایع کم کم به کاسه اضافه کرده و خمیر را به خوبی ورز می دهیم.
مرحله پنجم
توجه داشته باشید این نوع خمیر نیاز به استراحت ندارد. حالا پیاز باقی مانده را به صورت نگینی ریز خرد کرده و به همراه مقداری روغن مایع درون یک قابلمه مناسب می ریزیم، سپس تفت می دهیم و مقداری زردچوبه می افزاییم.
مرحله ششم
زمانی که پیاز کمی سرخ شد، کنسرو قارچ را به قابلمه اضافه کرده و با حرارت بالا تفت می دهیم تا قارچ کاملا پخته و سرخ شود. در ادامه رب گوجه فرنگی را به همراه سس سیر به قابلمه اضافه کرده و تفت می دهیم تا رب سرخ شود.
مرحله هفتم
حالا مرغ ریش ریش شده را به همراه مقداری پاپریکا، پودر هل، نمک و فلفل سیاه به قابلمه اضافه کرده و تفت می دهیم تا عطر ادویه ها آزاد شود. زمانی که مواد میانی با هم ترکیب و یکدست شدند، آنرا کنار می گذاریم.
مرحله هشتم
در ادامه جعفری و خیارشور را به صورت ریز خرد کرده و به همراه مواد میانی و پنیر پیتزا مخلوط می کنیم تا مواد ترکیب شوند. حالا از خمیر چانه های هم اندازه جدا کرده و روی سطح کار با کم وردنه به صورت گرد باز می کنیم. 
مرحله نهم
در این مرحله مقداری از مواد میانی روی آن ریخته و مجددا چانه می گیریم، سپس درون سینی فر را با کاغذ روغنی پوشانده و خمیرهای شکم پر را با فاصله از هم درون سینی فر می چینیم و روی آنها را با کیسه فریزر می پوشانیم. 
مرحله دهم
حالا اجازه می دهیم خمیرها به مدت ۲۰ دقیقه استراحت کنند تا حجم آنها دو برابر شود. در همین حین فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد روشن می کنیم تا کاملا گرم شود و پس از ۲۰ دقیقه روی خمیرها را با زرده تخم مرغ رومال می کنیم.
مرحله یازدهم
در ادامه مقداری کنجد و سیاهدانه به صورت پخش روی خمیرها می پاشیم و سینی را طبقه وسط فر قرار داده، سپس اجازه می دهیم نان های شکم پر به مدت ۳۰ تا ۳۵ دقیقه درون فر بمانند تا کاملا پخته شوند. 
مرحله دوازدهم
پس از گذشت این زمان در صورت نیاز گریل را روشن کرده و اجازه می دهیم روی نان ها طلایی و خوشرنگ شود. پس از گذشت ۱۰ دقیقه سینی را از فر خارج کرده و نان های شکم پر را به همراه سس دلخواه سرو می کنیم. نوش جان.
منبع: چی شی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *