نان صبحانه شیرین

نان صبحانه یکی از انواع نان های خوشمزه خانگی است که همانطور که از نامش بر می آید برای صبحانه تهیه می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه نان صبحانه شیرین در ادامه با سایت آموزشی پانا مگ همراه باشید.
مواد لازم نان شیرین
آرد ۴ لیوان
خمیر مایه فوری ۱ قاشق غذاخوری
شکر ۳ قاشق غذاخوری
نمک ۱ قاشق چایخوری
روغن مایع ۲ قاشق غذاخوری
شیر ولرم ½ لیوان
آب ولرم حدود ½ لیوان
زرده تخم مرغ ۱ عدد
شیر برای رومال ۱ قاشق غذاخوری
کنجد و سیاه دانه به مقدار کافی
طرز تهیه نان صبحانه شیرین
مرحله اول
برای تهیه نان صبحانه خوشمزه ابتدا ۱ قاشق غذاخوری از شکر را به همراه نصف آب ولرم و خمیر مایه با هم ترکیب می کنیم، سپس درب ظرف را می گذاریم و اجازه می دهیم خمیر مایه پس از گذشت ۵ تا ۱۰ دقیقه فعال شود.
مرحله دوم
در این مرحله آرد را داخل یک کاسه بزرگ می ریزیم، سپس خمیر مایه عمل آمده را به همراه نمک، باقیمانده شکر و شیر به آرد اضافه می کنیم و شروع به مخلوط کردن مواد می کنیم تا خمیر شروع به جمع شدن کند.
مرحله سوم
در حین جمع شدن خمیر، روغن مایع را اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم تا خمیری نرم و لطف به دست بیاید. اگر خمیر خشک بود، کم کم آب اضافه می کنیم تا خمیر نرم و لطیف شود. سپس خمیر را کمی ورز می دهیم.

طرز تهیه نان بربری سنتی خوشمزه به سبک افغانستانی
طرز تهیه نان بربری سنتی خوشمزه به سبک افغانستانی
امروز با آموزش یکی از معروف ترین نان های ایرانی در خدمت شما هستیم، نان بربری از پر مصرف ترین نان های ایرانی محسوب می شود.
مرحله چهارم
پس از اینکه خمیر به طور کامل جمع شد، یک ظرف مناسب را با روغن چرب می کنیم، سپس خمیر را چونه می گیریم و درون ظرف قرار می دهیم. در ادامه روی درب ظرف را با سلفون می پوشانیم و آنرا یک ساعت در فضای آشپزخانه استراحت می دهیم.
مرحله پنجم
پس از گذشت این زمان حجم خمیر تقریبا دو برابر می شود. حالا خمیر را به سطح کار منتقل می کنیم و کمی ورز می دهیم تا هوای اضافی آن گرفته شود، سپس آنرا به دو قسمت مساوی تقسیم می کنیم.
مرحله ششم
در این مرحله هر چونه را داخل یک ظرف مناسب فر (ظرف پیتزا) قرار می دهیم و آنها را با دست به صورت یکدست درون ظرف باز می کنیم. حالا مجددا روی خمیرهای یک پارچه تمیز یا پلاستیک می کشیم و به مدت ۱۵ دقیقه دیگر استراحت می دهیم.
مرحله هفتم
در همین حین فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم و اجازه می دهیم به خوبی گرم شود. برای اینکه نان ها درون فر خشک نشوند، توصیه می کنیم حتما یک کاسه فلزی پر از آب را درون فر قرار دهید تا رطوبت ایجاد کند.
مرحله هشتم
پس از گذشت ۱۵ دقیقه دستمان را چرب می کنیم و با نوک انگشت روی خمیرها طرح دلخواه خود را ایجاد می کنیم. حالا زرده تخم مرغ و شیر را با هم ترکیب می کنیم و روی خمیرها را رومال می کنیم، سپس مقداری کنجد و سیاه دانه روی خمیرها می پاشیم.
مرحله نهم
پس از اینکه فر به خوبی گرم شد، خمیرها را درون فر قرار می دهیم تا بپزند. حدود ۲۰ دقیقه زمان برای پخت نان ها نیاز است. پس از اینکه نان ها پختند، آنها را فر خارج کرده و درون پارچه نخی قرار می دهیم تا خشک نشوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *