نان کروسان؛ شیرینی خوشمزه فرانسوی!

امروزه کروسان به یکی از نان‌های پر طرفدار در دنیا تبدیل شده است به طوری که در بیشتر نانوایی‌ها و شیرینی فروشی‌ها می‌توانید انواع مختلف آن را پیدا کنید. کروسان به تازگی خیلی طرفدار پیدا کرده و هر فردی با توجه ذائقه‌ی خود از کروسان‌هایی با طعم‌های مختلف مثل: کروسان شکلاتی، توت فرنگی، وانیلی و … همراه با چای میتوانید از طعم کروسان خود لذت ببرید. کروسان به عنوان نان رسمی صبحانه فرانسوی شناخته می‌شود و تقریباً در سراسر اروپا یکی از ارکان صبحانه اروپایی است.کروسان برای صبحانه و میان وعده انتخاب مناسبی است، در این مقاله میخواهیم به شما پخت کروسان را آموزش دهیم.

مواد مورد نیاز برای تهیه کروسان
تخم مرغ ۱ عدد
شکر ۲ قاشق غذاخوری
آرد ۳ پیمانه
آب گرم سه چهارم پیمانه
خمیرمایه فوری یک و نیم قاشق چایخوری
روغن مایع ۱ قاشق غذاخوری
نمک نصف قاشق غذاخوری
اسانس وانیل نصف قاشق چایخوری
شیرخشک یک چهارم پیمانه
مواد مورد نیاز برای تهیه مواد میانه کروسان
کره ۱ پیمانه
آرد یک چهارم پیمانه
نمک یک سوم قاشق چایخوری
طرز تهیه کروسان مرحله به مرحله
مرحله اول: آماده کردن خمیرمایه
ابتدا در یک ظرف درب‌دار مناسب سه چهارم پیمانه آب گرم، ۲ قاشق غذاخوری شکر و ۱ عدد تخم مرغ را می‌ریزیم و با همزن دستی مواد را مخلوط و یکدست می‌کنیم، سپس یک دوم پیمانه آرد و یک و نیم قاشق چایخوری خمیر مایه را اضافه و با همزن دستی مخلوط می‌کنیم و درب ظرف را قرار داده و به مدت ۱۰ دقیقه اجازه می‌دهیم که استراحت کند.

مرحله دوم : مخلوط کردن مواد کروسان
بعد از گذشت ۱۰ دقیقه درب ظرف را برداشته و به آن دو پیمانه و نیم آرد، نصف قاشق غذاخوری نمک، یک چهارم پیمانه شیرخشک، نصف قاشق چایخوری اسانس وانیل و ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع را به موادمان (آب، شکر، مایه خمیر، تخم مرغ) اضافه و مخلوط می‌کنیم.

مرحله سوم : آماده‌سازی خمیر
روی یک تخته کار مناسب مقداری آرد می‌پاشیم و مواد مخلوط شده در مرحله دوم را روی تخته به مدت ۱۰ دقیقه به خوبی ورز می‌دهیم و سپس به اندازه‌ی مورد نظر برش می‌دهیم و آنها را به صورت گلوله‌ای در یک ظرف مناسب به مدت نیم ساعت اجازه می‌دهیم استراحت کنند و حتما با سلفون روی آنها را بپوشانید.

مرحله چهارم : آماده کردن کرم میانه کروسان
در یک ظرف مناسب ۱ پیمانه کره، یک چهارم پیمانه آرد و یک سوم قاشق چایخوری نمک را با هم مخلوط و یکدست می‌کنیم، کرم میانه کروسان آماده است.

مرحله پنجم : درست کردن کروسان
بعد از گذشت نیم ساعت خمیر ما آماده شده است، روی یک تخته کار مناسب مقداری آرد می‌پاشیم و سپس به ترتیب کروسان‌ها را درست می‌کنیم.
یک گلوله از خمیر کروسان را روی تخته کار قرار می‌دهیم و با وردنه آن را کاملا باز و صاف می‌کنیم و روی کل خمیر با لیسک مواد میانه کروسان را می‌ریزیم و سپس از وسط خمیر یک برش داده و خمیر را به صورت مثل روی هم رول می‌کنیم و شکل نهایی آن یک سه ضلعی می‌شود و آن ها را در یک ظرف مناسب قرار می‌دهیم.
بعد از آماده‌سازی همه کروسان‌ها، ظرف کروسان‌ها را با سلفون می‌پوشانیم و به مدت ۲ ساعت در یخچال قرار می‌دهیم.

مرحله ششم : استراحت آخر خمیر کروسان
بعد از ۲ ساعت استراحت خمیر، ظرف کروسان را از یخچال خارج می‌کنیم، روی یک تخته کار مناسب مقداری آرد می‌پاشیم و خمیر مثلثی را با ورنه باز می‌کنیم و از پایین آن یک برش کوچک داده و آن برش را مانند یک هشت کوچک کمی باز کنید و به همون صورت تا نوک مثلث آن رول می‌کنیم و همه مثلها را به این صورت رول کرده و در یک ظرف مناسب قرار داده و روی آنها را با سلفون پوشانده و به مدت ۱ ساعت در دمای محیط اجازه دهید استراحت کنند.

مرحله هفتم: پخت کروسان
بعد از گذشت ۱ ساعت سلفون را برداشته و کروسان‌های آماده رو درون سینی فر قرار داده و روی آنها رومال تخم مرغ می‌مالیم و در دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد به مدت نیم ساعت قرار می‌دهیم.

مرحله آخر : سرو کروسان
بعد از گذشت نیم ساعت کروسان‌های شما آماده شده و در ظرف سرو قرار داده و با توجه به علاقه‌ی خود می‌توانید روی آن شکلات بریزید و با چای نوش‌جان کنید، امیدوارم از این آموزش لذت برده باشید.

نکات پخت کروسان
برای رول کردن می‌توانید از عکس‌های کروسان آماده الگو بگیرید.
مواد میانه را می‌توانید با توجه به علاقه ی خود از طعم دهنده‌های مختلف، مانند شکلات آب شده استفاده کنید.
برای رومال کروسان میتوانید از شیر هم استفاده کنید.
برای وردنه کردن حتما برای اینکه خمیر به جایی نچسب هم روی تخته کار و هم روی خود خمیر و یا وردنه آرد بپاشید.
زمان ورز دادن خمیر اینکار را تا زمانی ادامه دهید که دیگر خمیر به دست شما نچسبد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *