یکی از دغدغه های مهم بانوان استفاده از ظروف مناسب برای پخت و پز است. خانم ها معمولا از ظرف های متنوعی برای آشپزی استفاده می کنند. از قابلمه های چدن گرفته تا انواع سرامیکی، گرانیتی، مسی و… . در بین موارد بالا ظروف مسی از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند. چرا که، هم به لحاظ سلامتی بسیار مفید خواهند بود و هم این که غذا درون این ظروف خوش طعم تر می شود.
مس، ماده ای ضروری و حیاتی در بدن محسوب می شود. عاملی که گلبول های قرمز را به وجود می آورد، همین ماده است. اگر آبی که در طول روز میل می کنید را در لیوان مسی بنوشید، وجود مس، باعث تقویت پوست و مو و تحکیم مفاصل می شود.
ما در این مطلب قصد داریم نکاتی را به شما آموزش دهیم تا با خیال آسوده به خرید این وسیله ی کارآمد بپردازید. پس با ما همراه باشید.
استفاده از ظروف مسی چه مزیتی دارد؟
- یکنواخت کردن حرارت: خیلی از ظروفی که در آشپزخانه مورد استفاده هستند، هنگام قرار گرفتن روی شعله گاز حرارت را به روی سطح ظرف انتقال می دهند. اما ظروف مسی حرارت را به طور یکنواخت بر روی تمام سطح ظرف پخش می کند و در نتیجه غذا به زور یکنواخت پخته می شود.
- صرفه جویی در مصرف انرژی: ظروف مسی به دلیل انتقال حرارت بالا، سبب می شوند غذا در مدت زمان کوتاهی حاضر شود. همین امر نگرانی شما از هدر رفت انرژی را کاهش می دهد و خیالتان از بابت مصرف گاز آسوده است.
- حمایت از محیط زیست: هنگام استفاده از ظروف مسی عملا، اعلام می کنید که قصد حمایت از محیط زیست را دارید. چون اولا مس قابل بازیافت است و مواد اولیه اش در طبیعت به راحتی یافت می شود. ثانیا همانطور که در بالا گفته شد به دلیل این که رسانای خوبی است گرما را با سرعت بیشتری انتقال می دهد و همین امر سبب صرفه جویی در مصرف انرژی می شود.
- بالا بودن طول عمر: ظروف مسی برعکس ظروف تفلون و… طول عمر بیشتری دارند. چون اگر لایه ی تفلون این ظروف از بین برود، دیگر قابل استفاده نخواهند بود. اما اگر قلعِ روی ظروف مسی از بین برود، با سفیدکاری مجدد همانند روز اول خواهند شد. این کار را می توان دو با چندبار برای ظروف مسی انجام داد.
چه راهی برای شناسایی ظروفمسی اصل از غیر اصل وجود دارد؟
ساده ترین و ابتدایی ترین راه برای این کار سوال پرسیدن از افراد کاربلد در این زمینه است. برای مثال مسگران قدیمی که مهارت بالایی در شناسایی این ظروف دارند، می توانند به شما کمک کنند. اما گاهی اوقات شاید خودتان بخواهید ظروف مسی اصل از غیراصل را بشناسید. پس در اولین قدم بهتر است به ظاهر کار دقت کنید. معمولا ظروف مسی اصل له رنگ قرمز درخشان و براق هستند، که نشان از خلوص مس به کار رفته در آن است. اما ظروف مسی غیر اصل به رنگ زرد مات هستند و جنس به کار رفته در آن ها ترکیبی از مس و برنج به نسبت یک به دو خواهد بود.
در اولین روز استفاده از ظروف مسی چه کاری باید انجام دهیم؟
توجه داشته باشید که وقتی برای اولین بار می خواهید از ظروف مسی استفاده کنید، باید مقداری شیر را در ظرف بجوشانید. تا هم باعث ضدعفونی شدن ظرف شود و هم از سیاه شدن زودهنگام آن جلوگیری کند. همیشه وقتی می خواهید از این ظروف استفاده کنید، حرارت شعله ی گازتان کم باشد و یا این که از شعله پخش کن استفاده نمایید.
نکات کاربردی در خرید ظروفمسی:
- توجه به قیمت: هنگام خرید هر کالایی توجه به قیمت مهم ترین نکته خواهد بود. هرچه مس به کار رفته در کار بیشتر باشد، مسلما قیمت هم بالاتر خواهد بود. در بازار انواع ظروف مسی براساس نیاز و سلیقه ی شما وجود دارد، از گران گرفته تا ارزان.
- توجه به شفافیت کار: هنگام خرید به شفافیت بدنه ی ظرف دقت کنید. هرچه شفافیت کار بیشتر باشد نشانه ی مرغوبیت مس به کار رفته در آن است.
- توجه به بدنه ی ظرف: هنگام خرید توجه کنید که بدنه ی ظرف بدون فرورفتگی، ترک خوردگی و شکستگی باشد.
- دقت در ماشینی یا دست ساز بودن کار: در بازار ۲ نوع ظرف مسی وجود دارد، دست ساز و ماشینی. در ظروف دست ساز جای قلم کاری مشخص خواهد بود و سنگین تر هستند چون نشان دهنده ی این است که مقدار مس بیشتری در آن به کار رفته است. اما در ظروف ماشینی یا کارخانه ای اثری از قلم کاری را مشاهده نخواهید کرد و سطح کار صاف و صیقلی خواهد بود. اگر قصد خرید دارید، سعی کنید ظروف دست ساز را انتخاب نمایید چون علاوه بر کیفیت، به لحاظ زینتی هم بسیار زیباتر هستند.
برای تمیز کردن ظروف مسی از چه موادی استفاده کنیم؟
نظافت بدنه ی ظرف:
روش اول: استفاده از محلول آبلیمو و پودر لباسشویی، می تواند بسیار موثر باشد. بعد از استفاده از این محلول؛ سطح کار را با اسفنج یا پارچه ی نرمی تمیز نمایید، خواهید دید اثری از لکه های سیاه مشاهده نمی شود.
روش دوم: استفاده از سس گوجه فرنگی، به این صورت که لایه ی نازکی از سس را روی ظرف بمالید و بعد از گذشت ۲ الی ۳ دقیقه آن را با پارچه ی نرمی پاک کنید. هیچ اثری از سیاهی باقی نمی ماند.
روش سوم: استفاده از جلاسنج هم راهکار دیگری است. لایه ی نازکی از جلاسنج را روی ظرف بمالید و بعد از گذشت ۵ الی ۱۰ دقیقه سطح ظرف را پاک کنید. خواهید دید ظرف مثل روز اول درخشان می شود.
نظافت قسمت داخلی ظرف:
چون در سطح داخلی ظروف مسی از قلع استفاده شده است. مدتی پس از پخت و پز، مخصوصا پخت غذاهای ترش و شور، یکسری دکه های سیاه داخل ظرف نمایان می شود. البته فراموش نکنید؛ وجود این لکه ها برای سلامتی شما خطری ندارد. می توانید برای تمیز کردن این قسمت، از مخلوط خاستر و مایع ظرفشویی استفاده نمایید. فقط دقت کنید که از اسکاچ های زبر استفاده نکنید، چون در این صورت شاهد خط و خش بسیاری درون ظرف خواهید بود. اگر رنگ قرمز سطح بیرونی ظرف به داخل هم سرایت کرد، می توانید غذاهای شیرین و… را در آن بپزید، فقط از پخت غذاهای ترش بپرهیزید. در این صورت می توانید نسبت به قلع اندود کردن ظرف اقدام کنید.
باتوجه به نکاتی که گفته شد، می توانید ظرف مسی مورد نظر خود را خریداری نمایید. ما برای سهولت کار شما، لیستی از ۱۸ مدل ظرف مسی ارزان، با کیفیت و پرفروش موجود در بازار را جمع آوری کرده ایم. فراموش نکنید، با کلیک روی هر تصویر یا زدن دکمه ی زیر هر آیتم ، می توانید اطلاعات بیشتری از هر محصول را دریافت نمایید.
امیدواریم این مطلب اطلاعات کافی را برای خرید ظروف مسی در اختیار شما قرار دهد. سوالات خود را می توانید از طریق فرم ارسال دیدگاه ها با ما در میان بگذارید.