نکات مهم و کاربردی که هنگام خرید فیوز مینیاتوری باید به آن‌ها توجه داشته باشید.

یکی از مهم‌ترین تجهیزات مربوط به برق ساختمان فیوز مینیاتوری می‌باشد. در واقع این قطعه کوچک نقش بسیار مهمی در سیم‌کشی شما ایفا می‌کند. در صورت افزایش شدت جریان عبوری از سیم و گرم شدن بیش از اندازه سیم داغ می‌شود. در این لحظه است که قبل از وقوع آتش سوزی فیوز مینیاتوری جریان برق را قطع کرده و از وقوع آتش سوزی جلوگیری می‌کند. تصور کنید یک اتصال کوتاه ساده در سیستم برق منزل یا محل کار شما اتفاق بیافتد و این وسیله به درستی کار نکند. در بهترین حالت ممکن کار به آتش سوزی ختم شده و ممکن است تمام دار و ندار خود را از دست بدهید. فیوز مینیاتوری هم دارای جریان و تایپ‌های مختلف است که شما باید مقدار آن را به درستی مشخص کنید تا بتواند کار خود را به درستی انجام دهد. در غیر این صورت بود و نبود این قطعه تفاوت چندانی نخواهد کرد.

متاسفانه بیشتر برق کارهای ایرانی این کار را بدون علم و به صورت تجربی فرا گرفته‌اند و فیوز مینیاتوری درست را برای شما نصب نمی‌کنند. به همین علت است که باید خود شما هم در مورد خرید این وسیله اطلاعات لازم را داشته باشید تا بهترین انتخاب را برای خود داشته باشید. ممکن است شما یک برق کار با تجربه و قدیمی هم باشید، اما به هر دلیل فرصت کافی برای یاد گرفتن فیوز مینیاتوری را نداشته‌اید. اما نگران نباشید، ماهی را هر موقع از آب بگیرید، تازه است. هیچ وقت برای یاد گیری دیر نشده شما با مطالعه چند دقیقه این مطلب صفر تا صد نکاتی که برای خرید و استفاده از فیوز مینیاتوری را باید بدانید، خواهید آموخت. در هر صورت انتخاب با خود شماست، می‌توانید علم و دانش خود را افزایش دهید و یا اینکه از خیر این مطلب گذشته و با همان اطلاعات گذشته کار خود را ادامه دهید.

اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که به ایمنی سیستم برق ساختمان خود اهمیت می‌دهید و قصد خرید فیوز مینیاتوری را دارید، اما با توجه به تنوع زیاد مدل‌ها و قیمت‌ها با خرید این وسیله به مشکل برخورده‌اید، اصلا نگران نباشید.‌ ما در این مطلب شما را با انواع فیوز مینیاتوری آشنا کرده و به شما یک سری نکات مهم را که هنگام خرید فیوز مینیاتوری باید به آن‌ها توجه داشته باشید را به شما آموزش می‌دهیم.

فیوز مینیاتوری‌چیست و چه کاربردی دارد؟

کلید مینیاتوری یا فیوز مینیاتوری تجهیزات خانگی و صنعتی شما را در برابر اتصال کوتاه محافظت می‌کند. در صورتی که جریان عبوری در سیستم برق شما افزایش پیدا کند، کلید برق را قطع کرده و از آتش سوزی جلوگیری می‌کند. در واقع ساده‌ترین وسیله برای حفاظت از وسایل برقی می‌باشد که از وسایل برقی شما در برابر اتصال کوتاه و آتش سوزی محافظت می‌کند. درون این فیوز دو عدد فلز غیر هم جنس وجود دارد. زمانی که جریان از حد مجاز عبور می‌کند، فلز خم شده و جریان را از مدار قطع می‌کند.

انواع فیوز مینیاتوری بر اساس تایپ:

  1. کلید مینیاتوری تایپ B: این فیوز بیشتر برای مدارهای روشنایی و خانگی کاربرد دارد. توجه داشته باشید که در مسیر وسایل صنعتی نباید از آن استفاده کنید. حداکثر جریان نامی این کلید‌ها ۳ تا ۵ آمپر می‌باشد. در صورتی که جریان نامی شما بیشتر از ۳ تا ۵ آمپر باشد کلید جریان را قطع کرده و از بروز حادثه جلوگیری می‌کند.
  2. کلید مینیاتوری تایپ C: این کلید استفاده خانگی ندارد و بیشتر برای مراکز صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته اگر مصرف کننده‌ای دارید که مانند کولر گازی آمپر بالایی می‌کشد می‌توانید برای جلوگیری از قطع شدن یا پریدن متوالی از تایپ C استفاده خانگی کنید. حداکثر جریان نامی این کلید ۵ تا ۱۰ آمپر می‌باشد و در صورتی که بیشتر از این مقدار جریان از سیم شما عبور کند، فیوز عمل کرده و برق را قطع می‌کند.
  3. کلید مینیاتوری تایپ D: برخی از مصرف کننده‌های صنعتی توان مصرفی خیلی بالایی دارند و دیگر یک کلید تایپ C جواب کار را نمی‌دهد و بایک مصرف معمولی به اشتباه برق را از مدار قطع می‌کند و شما را با چالش مواجه می‌کند. از کلید تایپ D بیشتر برای دستگاه‌های صنعتی اشعه X_ Ray و ترانسفورماتور‌ها استفاده می‌شود که جریان نامی آن‌ها بین ۱۰ تا ۲۰ آمپر می‌باشد. در صورتی که شدت جریان از این مقدار عبور کند، برق را قطع می‌کنند.
  4. کلید مینیاتوری تایپ K: این کلید هم مانند سری قبلی بیشتر برای ترانسفر ماتورها و موتورهای صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در صورت عبور بیشتر از جریان نامی خیلی سریع‌تر از مدل‌های قبلی جریان را قطع می‌کنند. در واقع برای وسایل صنعتی گران قیمت که اختلاف آمپر ممکن است به آن‌ها صدمه بزند بهتر است از این نمونه استفاده کنید. البته از نظر توان جریان نامی مانند تایپ C و D عمل می‌کنند.
  5. کلید مینیاتوری تایپ Z: به این کلیدها مینیاتوری فوق سریع هم گفته می‌شود. زمانی که جریان نامی از مقدار ثابت بیشتر شود، خیلی سریع‌تر از فیوز‌های قبلی‌جریان را قطع می‌کنند‌. حساست این فیوزها نسبت به اتصال کوتاه و اضافه بار چند برابر کمتر از تیپ‌های قبلی است و در مدار‌های خیلی حساس به کار گرفته می‌شوند. البته به دلیل محافظت بالا قیمت آن‌ها هم از مدل‌های قبلی مقداری بیشتر است.

انتخاب آمپر فیوز مینیاتوری بر اساس سطح مقطع سیم:

  1. فیوز ۱۰ آمپر: برای خط‌های روشنایی که سطح مقطع سیم آن‌ها ۱.۵ می‌باشد، مورد استفاده قرار می‌گیرند. توجه داشته باشید این فیوز تنها مجاز به استفاده در خطوط روشنایی است.
  2. فیوز ۱۶ امپر: این مدل فیوز بیشتر برای پریز‌های برق مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگر این مدل را برای خطوط روشنایی استفاده کنید کارایی لازم را نخواهند داشت. سطح مقطع سیم آن‌ها ۲.۵ می‌باشد.
  3. فیوز ۲۵ آمپر: سطح مقطع سیم این فیوز‌ها نمره ۴ می‌باشد و بیشتر برای برق ورودی ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرند. از این فیوز برای خطوط روشنایی و پریز‌ها نمی‌توان استفاده کرد. زیرا آن را محافظت نمی‌کنند.
  4. فیوز ۳۲ آمپر: سطح مقطع سیم مجاز برای استفاده از این فیوز‌ها ۶ میلیمتر می‌باشد و بیشتر برای وسایل برقی پر مصرف مثل کولر گازی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این مدل بیشتر استفاده صنعتی دارد بنابراین در مصارف خانگی زیاد نباید از آن استفاده کرد. در صورت استفاده بود و نبود آن در مدار توفیق چندانی ندارد.

بهترین مارک فیوز مینیاتوری موجود در بازار:

هیچ گاه شخصی نمی‌تواند ادعا کند که یک برند خاص بهترین مارک کلید مینیاتوری موجود در بازار است. زیرا برند‌های باکیفیت زیادی وجود دارند که از کیفیت بالایی برخوردار هستند. اگر شخصی چنین ادعایی داشته باشد، به احتمال زیاد تبلیغ یک محصول خاص را انجام می‌دهد. از آنجایی که وب سایت بس مارک یک رسانه علمی و آموزشی است و نه تبلیغاتی در ادامه مطلب لیستی از بهترین برندهای کلید مینیاتوری موجود در بازار را به شما معرفی می‌کنیم.

  • کلید مینیاتوری AEG
  • کلید مینیاتوری اشنایدر
  • کلید مینیاتوری درادیس
  • کلید مینیاتوری هیوندای
  • کلید مینیاتوری شیل ایران
  • کلید مینیاتوری دورمن اسمیت
  • کلید مینیاتوری پارس فانال
  • کلید مینیاتوری کاوه
  • کلید مینیاتوری بدیع

نکات مهم هنگام خرید فیوز مینیاتوری:

  1. قیمت محصول: قبل از هر کاری شما باید میزان بودجه برای خرید کلید مینیاتوری را مشخص کنید. زیرا قیمت ارتباط مستقیمی با انتخاب شما دارد. با مشخص کردن مقدار بودجه خود به خود بسیاری از کالاهایی که در محدوده قیمتی شما قرار ندارند از انتخاب شما حذف شده و خرید را برای شما آسان می‌کنند.
  2. تایپ کلید مینیاتوری: شما باید مشخص کنید که فیوز را قرار است در چه مداری استفاده نمائید، یک مدار خانگی یا صنعتی و باید میزان حساسیت مدار خود را در نظر بگیرید. اگر به منظور استفاده خانگی می‌خواهید یک فیوز تایپ B مناسب شما است. اما اگر برای استفاده صنعتی قرار است آن را به کار ببرید، با توجه به حساسیت مدار در بین تایپ‌های C و D و K و Z که در ابتدای مطلب برسی شدند باید یکی را انتخاب کنید.
  3. جریان نامی فیوز: هر فیوز یک جریان نامی دارد که اجازه عبور بیش از این مقدار را نمی‌دهد. یعنی شما باید با توجه به سطح مقطع سیم خود و تعداد مصرف کننده‌ها نوع آن را مشخص کنید. اگر فیوز را برای مدار روشنایی می‌خواهید ۱۰ آمپر کافی است و برای پریزهای برق ۱۶ آمپر، اگر برای برق ورودی ساختمان می‌خواهید یک نمونه ۲۵ آمپر هم کفایت می‌کند و برای وسایل پرمصرف مثل کولر گازی می‌توانید از یک فیوز ۳۲ آمپر هم استفاده کنید.
  4. سطح مقطع سیم: به سطح مقطع سیمی که قرار است فیوز را به آن متصل کنید توجه داشته باشید. یکی از راه‌های انتخاب فیوز مناسب توجه به سطح مقطع سیم است. برای سیم با سطح مقطع ۱.۵ باید از فیوز ۱۰ آمپر و برای سیم با سطح مقطع ۲.۵ باید از فیوز ۱۶ آمپر و برای برق ورودی ساختمان یا همان سطح مقطع ۴ باید فیوز ۲۵ آمپر و برای کولر گازی با سیم سطح مقطع ۶ باید از فیوز ۳۲ آمپر استفاده کنید.
  5. کیفیت بدنه: به کیفیت بدنه محصول توجه کنید، اگر پلاستیک بدنه آن کیفیت لازم را نداشته باشد بعد از مدتی بر اثر عبور ولتاژ پوسیده شده و یا در اثر حرارت خواهد سوخت. بهترین جنس برای بدنه فیوز پلی آمید یا همان پلاستیک نسوز می‌باشد که تحمل گرمای زیاد را داشته باشد. اگر این رویه کیفیت نداشته باشد بر اثر حرارت از بین می‌رود.
  6. برند محصول: همیشه به سراغ محصولات معروف و شناخته شده بروید. این محصولات معمولا از قبل تست شده و امتحان خود را پس داده‌اند. تجربه ثابت کرده تا زمانی که یک جنس معرف و شناخته شده وجود دارد نباید به سراغ برندهای ناشناخته بازار بروید زیرا از کیفیت لازم برخوردار نیستند و با خرید این محصولات وقت و هزینه خود را هدر می دهید.

روش نگهداری از فیوز مینیاتوری:

  • همیشه موقع نصب شاسی زیر فیوز را به آرامی به طرف پایین فشار داده و موقع جا گرفتن در جای خود شاسی را به آرامی به داخل فشار دهید. در غیر این صورت به راحتی شکسته شده و در جای خود قرار نمی‌گیرد.
  • هیچ گاه تعداد زیادی خط را روی یک کلید وصل نکنید این کار باعث افزایش جریان نامی کلید شده و مدام جریان را قطع می‌کند. حداکثر تعداد خطوط روی این کلیدها یک یا دو خط می‌باشد.
  • همیشه موقع بستن سیم‌ها روی کلید از محکم بودن پیچ اطمینان حاصل کنید. برای این منظور بهتر است سیم را با دست بکشید، نباید سیم از فیوز خارج شود. اتصال شل سبب اضافه بار و اتش سوزی می‌شود.
  • همیشه فیوز مناسب با خطوط خود انتخاب کنید، در صورت انتخاب اشتباه امکان محافظت از مدار وجود ندارد و امکان خراب شدن فیوز هم به دور از انتظار نیست.

با توجه به نکاتی که گفته شد، می توانید فیوز مینیاتوری مورد نظر خود را خریداری نمایید. ما برای سهولت کار شما، لیستی از بهترین نمونه‌های فیوز مینیاتوری ارزان، باکیفیت و پرفروش موجود در بازار را جمع آوری کرده ایم. با کلیک روی هر تصویر یا زدن دکمه ی زیر هر آیتم، اطلاعات بیشتری از هر محصول را دریافت کنید.

امیدواریم این مطلب اطلاعات کافی را برای خرید فیوز مینیاتوری در اختیار شما قرار دهد. سوالات خود را می توانید از طریق فرم ارسال دیدگاه ها با ما در میان ‌بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Support

سوالات و پشتیبانی

تماس با ما