نزدیک‌ترین سیاره به زمین را می‌توان یکی از غیرقابل سکونت‌ترین مکان‌های ممکن دانست. اتمسفر ناهید بسیار ضخیم و مملو از دی‌اکسیدکربن است و دمای سطح آن نیز به حدی است که سرب را ذوب می‌کند. با این حال ابرهای ناهید وضعیت خاصی دارند. این ابرها اطراف سیاره را به‌وسیله‌ی قطرات اسید سولفوریک قوی پوشانده‌اند. قدرت این اسید به حدی است که می‌تواند پوست انسان را سوراخ کرده و از آن عبور کند.
نظریه‌ای از گذشته تا کنون وجود داشته است که نظریه‌پردازان آن اعتقاد داشته‌اند اگر حیات وجود داشته باشد، باید در ابرهای ناهید نیز وجود داشته باشد. اکنون مطالعه‌ی جدیدی انجام شده که نشان می‌دهد این نظریه تا حدودی می‌تواند درست باشد. محققین در این مطالعه نشان داده‌اند که حیات می‌تواند محیط اسیدی ناهید را خنثی کند و در ابرهای ناهید محلی برای وجود حیات ایجاد کند.
دانشمندان در گذشته ناهماهنگی‌هایی را در اتمسفر ناهید تشخیص داده بودند. آن‌ها شواهد شیمیایی را در اتمسفر ناهید تشخیص داده‌اند که توضیحی برای آن نداشته‌‌اند. در اتمسفر ناهید حتی مقادیر بسیار کمی اکسیژن نیز شناسایی شده است که توضیحی برای آن وجود ندارد. بیشترین پرسشی که در مورد مواد شیمیایی موجود در ابرهای ناهید وجود دارد، تشخیص داده شدن آمونیاک است. این گاز در سال‌های دهه‌ی ۱۹۷۰ در ابرهای ناهید شناسایی شده است. دانشمندان اعتقاد دارند که میزان آمونیاک موجود در ناهید با فرآیندهای شیمیایی شناخته شده بر روی ناهید تطابق ندارد.

دانشمندان در این مطالعه‌ی جدید مدل‌سازی جدیدی را مطرح کرده‌اند و نشان داده‌اند که مقادیر بالای آمونیاک می‌تواند مجموعه‌ای از واکنش‌ها را در پی داشته باشد که می‌تواند خنثی‌کننده‌ی محیط اسیدی ناهید باشد و همین خنثی شدن توضیحی برای وجود ناهماهنگی‌های مشاهده شده در اتمسفر ناهید است. آن‌ها اعتقاد دارند که منشاء آمونیاک بیش از اینکه منابع غیرزیستی مانند رعد و برق و آتشفشان باشد، می‌تواند منبع زیستی داشته باشد.
در حقیقت دانشمندان این احتمال را به کمک علم شیمی مطرح کرده‌اند که «حیات می‌تواند محیط اطراف خود را بر روی ناهید مساعد کرده باشد.»
دانشمندان مجموعه‌ای از شواهد شیمیایی را نیز پیشنهاد داده‌اند تا در ماموریت‌های آتی به ناهید مورد بررسی قرار گیرند تا به این ترتیب یا نظریه‌ی آن‌ها تایید شود و یا شواهدی برای رد آن پیدا شود.
به گفته‌ی دانشمندان، نوعی از حیات که ما آن‌را می‌شناسیم امکان وجود بر روی ناهید را ندارد، ولی شاید نوع دیگری از حیات توانسته باشد محیط اطراف را به نحوی مساعد کرده و بر روی ناهید نیز وجود داشته باشد.