برای نخستین بار، ستاره شناسان شفق ناشی از یک رویداد کهکشانی به نام «کیلونوا» را رصد کرده اند.
  دیلی میل اعلام کرد، کیلونوا در حقیقت انفجار بزرگی است که در نتیجه برخورد ستاره های نوترونی با یکدیگر به وجود می آید و جریانی قدرتمند از ذرات پر انرژی را در فضا ارسال می کند.

این رویداد بارقه های درخشانی از نور رادیواکتیو ایجاد می کند که مقادیر انبوهی از عناصر مهم مانند نقره، طلا، پلاتینیوم و اورانیوم را در بر دارند.

محققان معتقدند در سال ۲۰۱۷ میلادی و با کمک اشعه های ایکسی که رصدخانه چاندرا ناسا رصد کرده، شفق کیلونوا را ردیابی کرده اند. محققان مرکزCIERA در ایلینویز تحقیق جدیدی در این باره انجام دادند. آپراجیتا هاجلا رهبر این پژوهش می گوید: ما هنگام بررسی رویداد های پس از ادغام ستاره های نوترونی متوجه یک موقعیت ناشناخته شدیم. این پژوهش به ما فرصت می دهد تا به درک جدیدی از فرایند های فیزیکی دست یابیم که قبلا رصد نشده اند.

ستاره های نوترونی در واقع هسته های متلاشی شده ستارگان بزرگ هستند که شعاعی کوچک(حدود ۳۰ کیلومتر ) و تراکم بسیار زیادی دارند و در اصل متشکل از نوترون هایی هستند که با فاصله نزدیک کنار یکدیگر قرار گرفته اند.

در سال ۲۰۱۷ میلاد محققان با کمک سیگنال موج گرانشی به نام GW۱۷۰۸۱۷، ادغام دو ستاره نوترونی در کهکشان NGC۴۹۹۳را ردیابی کردند. در این مورد یک جریان باریک از ذرات با انرژی بالا در رویداد ادعام GW۱۷۰۸۱۷ همراه بودند.

اکنون پس از گذشته ۳ سال ونیم از این ادغام، جریان ذرات پر قدرت محو شده و منبع جدیدی از اشعه ایکس آشکار شده است.

به عقیده فیزیک اخترشناسان توضیح اصلی وجود منبع جدید اشعه ایکس آن است که گسترش زباله های ناشی از ادغام یک شوک به وجود می آورد که مشابه انفجار صوتی مربوط به یک هواپیمای مافوق صوت است.

این شوک هوای اطراف موادی که اشعه ایکس منتشر می کنند را گرم کرد. به عقیده آنها دیگر توضیح این رویداد آن است که موادی که درنتیجه ادغام ستاره های نوترونی به وجود آمده اند و به سمت سیاهچاله فرو می ریزند، اشعه های ایکس را به وجود آورده اند.