رئیس کمیسیون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مجلس گفت: ما مخالف حذف ارز ترجیحی بودیم و بارها هم پیش از این درباره تبعات حذف این ارز هشدار داده بودیم.
حسینعلی شهریاری، با بیان اینکه اصل موضوع حذف ارز ترجیحی برای هدفمند کردن یارانهها و مبارزه با رانت قابل توجه است، افزود: تردیدی نیست که در یک نگاه کلان حذف ارز ترجیحی از بروز قاچاق دارو جلوگیری و منابع جدید را تعریف میکند، اما به هر حال نگرانیهای جدی در این زمینه وجود داشت.
شهریاری در پاسخ به این سوال که دیدگاه کمیسیون بهداشت به موضوع حذف ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی از دارو چه بود، گفت: ما موافق نبودیم و نمایندگان زیاد دیگری نیز با حذف ارز ترجیحی به صورت کلی موافق نبودند، اما مجلس با اصرار دولت اختیار این حذف را در صورت ثابت نگه داشتن قیمت دارو به میزان شهریور ۱۴۰۰ در بودجه ۱۴۰۱ داده است.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان و آموزش پزشکی با اشاره به نامه اخیر خود به رئیسجمهور و هشدار درباره تبعات حذف ارز ترجیحی دارو گفت: در این نامه دلایل مخالفت خودمان را با آمار و ارقام بیان کردیم.
او خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی دولت از جانب مجلس مجوز حذف را دارد، اما ملزم به این کار نیست. علاوه بر این، دولت در قانون بودجه ۱۴۰۱ متعهد شده در صورت حذف ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی از دارو مانع افزایش قیمت از سطح قیمت شهریور سال ۱۴۰۰ شود.
تاثیر حذف ارز ترجیحی از خدمات پزشکی بر هزینههای درمانی مردم
شهریاری در پاسخ به سوالی درباره تاثیر حذف ارز ترجیحی از خدمات پزشکی از جمله خدمات سیتی اسکن، امآرآی و سونوگرافی بر هزینههای درمانی مردم گفت: بدون شک قیمت تمامشده خدمات تحت تاثیر قرار میگیرد، با این وجود مجلس شرط کرده در صورت تصمیم دولت برای حذف ارز ترجیحی باید قیمتها ثابت بماند.
وی ادامه داد: در نامه به رئیسجمهور تاکید کردم که سازمانهای بیمهگر در پرداخت به موقع هزینههای ارائهدهندگان خدمات سلامت با مشکلات جدی مواجه هستند. با این وجود دولت به این موضوع اصرار داشت تا این ارز از محاسبات کشور حذف شود و حالا چنین اختیاری را دارد.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به این سوال که تصور میکنید دولت بتواند در ثابت نگه داشتن قیمتها توفیقی داشته باشد یا نه، گفت: مجلس با این شرط اختیار حذف را بر عهده دولت گذاشته است، خوشان هم میگویند میتوانند.