شله زرد به عنوان پیش غذا و یا نذری در برخی مناسبت های مذهبی پخت میشود و طعمی بی نظیر دارد. با رعایت چند ترفند در هنگام طبخ، شله زردی فوقالعاده خواهید داشت.
ترفندها و راز خوشمزه شدن شله زرد
شله زرد یکی از پیش غذاها و دسرهای ایرانی است که طرفداران زیادی داشته و معمولا در مناسبت های خاص مذهبی به صورت نذری به مقدار زیاد طبخ می شود. در این روزها که در آستانه فرا رسیدن ماه مبارک رمضان هستیم، نکاتی را در این بخش از آشپزخانه به شما آموزش خواهیم داد تا بتوانید برای افطار خود و اهل خانه یک شله زرد با طعم خاص و بی نظیر تهیه کنید.
استفاده از برنج مرغوب
برای پخت یک شله زرد خوشمزه اولین نکته استفاده از برنج مرغوب است. برنج نیم دانه ایرانی که عطر و طعم فوقالعاده ای داشته باشد برای پخت شله زرد مناسب می باشد.
خیس کردن برنج با گلاب
برای تهیه شله زرد خوشمزه پس از پاک کردن برنج، برنج ها را چندین مرتبه بشویید تا جایی که آب برنج دیگر زلال شود و برنج کاملا شسته شده باشد سپس برنج را با ۱ لیوان گلاب و مقداری آب به مدت چند ساعت خیس کنید.
اندازه گیری مناسب
یکی از نکاتی که در خوش طعم شدن شله زرد بسیار مؤثر است، اندازه گیری دقیق مواد مورد نیاز تهیه شله زرد می باشد. هر اندازه پیمانهای که انتخاب میکنید باید با همان پیمانه آب و شکر به نسبت چند برابر برای شله زرد استفاده کنید. مثلا اگر یک پیمانه برنج می ریزید، باید با ۲ پیمانه شکر و ۶ الی ۷ پیمانه آب استفاده کنید.
افزودن آب به مقدار کافی
همانطور که گفتیم برای یک پیمانه برنج از ۶ الی ۷ پیمانه آب استفاده کنید. درون قابلمه ای این مقدار آب را ریخته و اجازه دهید تا آب به جوش بیاید و بعد زمان جوش آب برنج را به آن اضافه نموده و صبر کنید تا مجددا آب مواد به جوش بیاید. سپس کف های سطح آب را گرفته و اجازه دهید برنج کاملا پخته و شکفته شود. در این مرحله نباید دیگر به برنجتان آب اضافه کنید چون این کار باعث می شود شله زرد آماده شده موقع خوردن و قاشق زدن آب بیندازد.
استفاده از زعفران
یکی از علت های خوشمزه نشدن شله زرد استفاده از زردچوبه یا رنگ غذا و… در هنگام تهیه آن است. اگر می خواهید شله زرد شما خوشمزه و خوش طعم شود، مقداری زعفران را سائیده ودرون مقداری یخ بگذارید. سپس آن را به برنج اضافه کنید اما حتما زعفران را قبل از ریختن شکر اضافه کنید. باید زعفران به میزانی باشد که شله زردتان رنگ نارنجی بگیرد.
افزودن شکر به مقدار کافی
پس از وا رفتن برنج شکر را به آن اضافه کنید و هم بزنید. مقدار شکر باید دو برابر برنج باشد تا شله زرد شما نه خیلی شیرین و نه خیلی بی مزه باشد. با افزودن شکر، برنج شما دوباره شل میشود پس نگران سفت شدن برنج نباشید.
خیس کردن خلال بادام ها
برای اینکه شله زرد شما خوشمزه شود، خلال بادام ها را به همراه گلاب در ظرفی بخیسانید تا کاملا عطر و طعم گلاب به خورد خلال بادام ها برود.۱۰ دقیقه قبل از پخت کامل شله زرد خلال بادام ها را به آن بیافزایید تا با بقیه مواد به پخت برسد.
افزودن کره
استفاده از کره در تهیه شله زرد طعم بی نظیری را به آن می بخشد، ابتدا کره را که به دمای محیط رسیده است را به شله زرد اضافه کنید و هم بزنید. برای اینکه شله زرد شما شفاف تر شود مقدار روغن مایع به شله زرد اضافه کنید.
استفاده از گلاب و عرق هل
گلاب و عرق هل به شله زرد عطر خوبی را می بخشد. برای اینکه عطر گلاب و عرق هل از بین نرود، در مرحله آخر پخت شله زرد به آن گلاب و عرق هل بیافزایید. هرگز پودر هل را مستقیماً داخل شله زرد نریزید زیرا پودر هل رنگ شله زرد را تغییر میدهد در صورت استفاده از آن بهتر است پودر هلرا داخل یک دستمال بریزید و گره بزنید و داخل یک لیوان بگذارید و آب جوش روی آن بریزید. بعد از دو ساعت در بیاورید و فشار بدهید و بگذارید که تهنشین شود. وقت اضافه کردن هل که رسید، فقط آب روی هل های تهنشین شده را به شله زرد اضافه کنید.
دم انداختن شله زرد
۵ تا ۱۰ دقیقه بعد از افزودن گلاب و کره،زیر قابلمه شعله پخش کن بذارید و حرارت رو کاملا کم کنید و دمکنی بگذارید و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه شله زرد را دم کنید. بعد از این مدت حرارت را خاموش کرده اما اجازه دهید دمکنی به مدت ۲۰ دقیقه دیگر روی قابلمه باشد. دم کردن مانع آب انداختن شله زرد می شود.