زولبیا و بامیه از اعضای جدا نشدنیِ سفرههای افطاره و طرفدارای خاصِ خودش رو هم داره؛ چون درخواست زیادی برای درست کردنش داشتیم؛ تصمیم گرفتم فیلمش رو برای اونایی که خونگیش رو درست نکردن بذارم تا اگه خواستن برای افطارشون آماده کنن.
من خودم اصلاً علاقهای به زولبیا و بامیه ندارم و نمیخورم کلاً، طبیعتاً علمی هم تو درست کردنش ندارم تمام توضیحات رو اکبر آقا میده تو فیلم که از روش درست کنین.
✅کالریِ هر بامیه حدودِ ۱۰۰ و کالری هر زولبیا نزدیک به ۳۸۰ درمیاد.
موادی که براش لازم داری:
آب ۱.۲ لیتر
شکر ۵۰۰ گرم
بادکا (گلوکز مایع) ۱۰۰ گرم (تهیه از لوازم قنادی)
گلاب ۵۰ میلیلیتر
زعفرون دمکرده ۵ قغ
نشاستهی گل ۱۱۰ گرم
ماست ترش ۱۵۰ گرم
آرد ۵۰۰ گرم
پودر کاکائو ۲ قغ
کره ۲۰ گرم
تخم مرغ ۶ عدد
وانیل و جوهر لیمو به مقدار نیاز
شربت:
*مخلوط کردن نیمکیلو شکر با نیملیتر آب رو حرارت تا بجوشه و شکر حل شه.
*تمیز کردن اطراف ظرف با فرچه و محلولِ آب و آبلیمو تا شکرک نزنه.
*اضافه کردن نوکِ قاشق جوهرِ لیمو بعد از جوشیدن آب.
*اضافه کردن بادکا، گلاب و زعفرون به شربت و جوشیدن به مدت ۱۰ دقیقه. (برای بامیه شربت بیشتر بجوشه تا غلیظتر شه)
زولبیا:
*مخلوط کردن نشاستهی گل، ماست ترش و ۱ قغ آرد تا یکدست بشه.(برای طعم شکلاتیش، میتونی تو این مرحله بهش پودر کاکائو اضافه کنی)
*گذاشتن مواد زولبیا تو یخچال به مدت ۵-۶ ساعت.
*سرخ کردن زولبیا تو روغن.
*آغشته کردن زولبیاها به شربت.
بامیه:
*اضافه کردن نیم کیلو آرد به ۷۰۰ میلیلیتر آب جوش و هَمزدن تا آرد پخته شه.
*اضافه کردن کره و پختن مواد تا جایی که به ظرف نچسبه.
*خنک شدن خمیر بامیه.
*هَمزدن مواد بامیه با همزن و اضافه کردن تخممرغها بصورت جدا جدا.
*اضافه کردن مقداری وانیل و ۴ قاشق شربت به خمیرِ بامیه.
*ریختن مواد تو قیف و جدا کردن با قیچی چرب شده و سرخ کردن تو روغن.
*آغشته کردن بامیه به شربت.
از صفحه لقمه