تاحالا اشکنه خوردین؟🤗
این شما و این هم سه گانه اِشکنه علی سینا👨🏻‍🍳
غذای بسیار ساده، خوشمزه و اصیل👌🏼
اشکنه یک غذای قدیمی ایرانی که جز خوراکی های پرآب هست که با نان خورده میشه و انواع مختلفی داره و قراره که باهم سه مدلش رو درست کنیم😊

۱-اشکنه سیب زمینى:
پیازها رو سرخ کنید طلایی که شدن زردچوبه رو اضافه کنید و بعد یک ظرف آب داخل ظرف بریزید بهتر هست که آب تا نصف باشه، یک قاشق آرد سفید رو داخل آب بسیار سرد بریزید و به مواد اضافه کنید☝🏼سیب زمینی ها رو نگینی خرد کنید و بریزید تو ظرف و بزارید تا نیم ساعت روی گاز باشه تا پخته بشه🔥درب ظرف رو بردارید و تخم مرغ ها رو جدا جدا داخل مواد بریزید من دوست داشتم که زرده و سفیده ها جدا باشند شما میتونید تخم مرغ رو همزده بریزید🤗در آخر هم شنبلیله بریزید داخل مواد و بزارید تا ۵ دقیقه دیگه روی حرارت🌱

۲-اشکنه کشک:
پیاز رو سرخ کنید برای اینکه بوی کمتری بده و بهتر سرخ بشهمیتونید اول داخل آب بریزید،خوب طلایی که شد زردچوبه رو به اضافه کنید بوی زردچوبه که بلند شد مرزه و گردو رو بهش اضافه کنید، سیب زمینی ها و تفت بدین، کشک رو با آب ترکیب کنید و خوب هم بزنید و به پیاز اضافه کنید و بعد سیب زمینی هارو،اگر تخم مرغ و سیب زمینی رو اضافه نکنید میشه همون کلجوش یا کال جوش معروف و خوشمزه😊

۳-اشکنه عدس:
اول عدس ها رو بشورید و بزارید برای دو ساعت خیس بخوره، پیاز و تفت بدین طلایی که شد زردچوبه رو بهش اضافه کنید حواستون باشه که نسوزه🤭 و بعد رب گوجه رو بریزید و تفت بدین،عدس رو آبکشی کنید و با پیاز و رب کمی تفت بدینش و بعد از اون آب رو بریزید داخل ظرف و بزارید تا عدس نیم پز بشه، سیب زمینی رو نگینی خرد کنید و به پیاز و عدس اضافه کنید،بزارید برای نیم ساعت تا خوب بپزه حواستون به آب باشه اگر کم شد به غذا آب اضافه کنید،حالا نوبت رشته پلویی هست که داخل اشکنمون بریزیم بعد از ریختن رشته باز هم ممکنه که آب غذاتون کم بشه نگرانی نداره آب به خیکش ببندینتا تخلمه نشه💦😂نمک و فلفل رو من بعد از پختن سیب زمینی و عدس ریختم شما هم همون موقع بریزید👌🏼
در آخر شنبلیله رو بریزید و بزارید تا ۵ دقیقه مواد روی گاز قُل بخوره،این اشکنه خیلی به سوپ شبیه هست من خیلی زیاد دوسش داشتم 😍
امیدوارم از این سه مدل اشکنه لذت برده باشید و حتما درست کنید🤗
منبع: ‏@alisinaakbari