با عدس قرمز می‌توان نوعی افطاری خوشمزه درست کرد که ترک‌ها به آن “کوفته مردمک” می‌گویند و می‌توان آن را به عنوان یک پیش غذا در فاصله افطار تا شام میل نمود. منظور از عدس قرمز در تهیه این غذا، عدس پوست کنده یا لپه عدس ریز است که به دال عدس نیز معروف است.

این نوع عدس در جنوب ایران برای تهیه غذا‌های خوشمزه ای، چون دال عدس مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مواد لازم
عدس قرمز ۱ پیمانه
بلغور خیسانده ۳/۴ پیمانه
پیاز رنده شده ۳-۴ قاشق غذاخوری
جعفری ساطوری ۱ پیمانه
تره ساطوری ۱ پیمانه
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
پودر زیره ۳ قاشق چایخوری
پودر فلفل قرمز ۱ قاشق چایخوری
روغن زیتون ۱/۴ پیمانه
نمک به میزان لازم

دستور تهیه:
عدس را با دو و نیم پیمانه آب و اندکی نمک روی حرارت قرار دهید و همین که جوش آمد، کف آن را بگیرید.
سپس حرارت را کم کرده و درب قابلمه را ببندید و ۱ ساعت فرصت دهید تا عدس بپزد و آب آن خورد رود.
بلغور را روی عدس ریخته و اجازه دهید ۴-۳ دقیقه دیگر با هم بپزند، سپس از روی حرارت برداشته و بگذارید خنک شود.
پیاز را سرخ کنید، رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کرده و کمی تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
همه مواد به جز جعفری را در یک کاسه ریخته و خوب با هم مخلوط کنید تا به صورت خمیر در آید، سپس نمک و فلفل آن را اندازه کنید.
از این خمیر به اندازه ۲ فندق برداشته و کوفته ریزه درست کنید، کوفته‌ها را در جعفری خرد شده بغلطانید، در ظرف بچینید و در یخچال قرار دهید تا سرد شود.
این کوفته را می‌توانید به عنوان اردور و قبل از غذای اصلی به صورت سرد سرو کنید

.به پیج اینستاگرامی «بس مارک» بپیوندید