همبرگر یکی از انواع خوشمزه و بسیار محبوب ساندویچهاست که طرفداران زیادی دارد و از ترکیب گوشت چرخ کرده سرخ یا گریل شده با پیاز و ادویههای معطر تهیه میشود.
امروز فستفودها در تمام دنیا جایگاه ویژهای دارند، به طوری که ذائقه بسیاری از مردم از غذاهای سنتی به سمت غذاهای مدرن و یا به اصطلاح فست فود میل پیدا کرده است. ویژگی مهم فستفودها صرفنظر از طعم دلچسبی که دارند، مدت زمان کوتاهی است که صرف آماده کردن آنها میشود. همبرگر یکی از محبوبترین ساندویچهای دنیاست که بین مردم جهان طرفداران زیادی دارد و اصالت آن به کشور آلمان و شهر هامبورگ برمیگردد.
ساندویچ همبرگر از ترکیب گوشت چرخ کرده سرخ یا گریل شده همراه با پنیر، کاهو، گوجه و خیارشور تهیه میشود که بسیار خوشمزه و لذیذ است و منوی اصلی تمام ساندویچیها و فست فودهاست. اگر مایلید این غذای خوشمزه را با خیال راحت و مواد سالم و مطمئن در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا طرز تهیه همبرگر خانگی خوشمزه را به صورت مرحله به مرحله همراه با نکات مهم مربوط به تهیه آن با شما کاربران گرامی به اشتراک بگذاریم.
مواد لازم برای تهیه همبرگر خانگی
گوشت چرخ کرده: ۵۰۰ گرم
پیاز درشت: ۱ عدد
نان تست: ۲ برش
گشنیز تازه و خرد شده: ۱ فنجان
پودر سیر: یک قاشق چایخوری
پاپریکا: نصف قاشق چایخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
روغن مایع: ۲ قاشق غذاخوری
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به گوشت
معمولا وقتی صحبت از گوشت قرمز میشود، بیشتر از مضرات آن گفته میشود؛ اما همانطور که میدانید گوشت قرمز حاوی میزان بالای پروتئین و بهترین ماده غذایی برای تقویت ماهیچهها و استحکام عضلانی بدن است. همچنین دارای میزان قابل توجهی از امگا ۳ و دارای منبع غنی از آهن است و برای پیشگیری از کمخونی بسیار موثر است. آهن از یک سو به ساخت هموگلوبین موجود در خون کمک میکند و از سوی دیگر رسیدن اکسیژن به قلب و مغز را سرعت میبخشد. گوشت قرمز منبع بسیار خوبی از ویتامینهای گروه B است.
این گروه از ویتامینها برای سوخت و ساز بهتر بدن ضروری هستند. همانطور که ملاحظه میکنید گوشت قرمز ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. مهم این است که به میزان مناسب مصرف شود و مصرف ۱ الی ۲ بار در هفته برای بدن بسیار مفید است. برای تهیه همبرگر بهتر است از ترکیب گوشت گوسفندی و گوشت گوساله استفاده کنید؛ زیرا گوشت گوسفندی تنها بعد از پخت و سرخ شدن آب میشود و در نتیجه همبرگر شما از حد معمولی کوچکتر خواهد شد.
نکات مربوط به پیاز
اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیازها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروفترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایمتری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و میشود آن را خام خورد و یا در سالادها و دیپها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذاهای مکزیکی هم بهترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش میتوان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوهبر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچها هم انتخاب مناسبی است. پیازهای قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمیدهند؛ بنابراین برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمیگیرند.
طرز تهیه مرحله به مرحله همبرگر خانگی
۱ ـ ابتدا گوشت چرخ کرده را داخل یک کاسه مناسب بریزید.
۲ ـ پیاز را پوست و رنده کنید؛ سپس آب پیاز را بگیرید تا حدی که فقط تفاله پیاز باقی بماند و آن را به گوشت اضافه کنید.
۳ ـ نان تست را داخل دستگاه غذاساز یا میکسر بریزید تا کاملا پودر شود؛ سپس به گوشت و پیاز اضافه کنید.
۴ ـ در مرحله بعد گشنیز خرد شده را همراه با نمک، پاپریکا، پودر سیر، زردچوبه و فلفل سیاه به کاسه اضافه کنید و در آخر روغن مایع را روی مواد بریزید و با دست همه مواد را با هم به خوبی ورز بدهید تا خوب با هم مخلوط شوند.
۵ ـ داخل یک سینی بزرگ کاغذ روغنی یا کیسه نایلونی پهن کنید؛ سپس از مایه همبرگر آماده به اندازه یک نارنگی بردارید و روی سینی بگذارید و با کف دست آن را گرد و منظم کنید. همه مایه همبرگر را به همین شکل و با فاصله از هم داخل سینی بچینید.
۶ ـ اگر میخواهید همان موقع همبرگر را سرخ و سرو کنید، روی سینی را با سلفون بپوشانید و آن را حدود یک ساعت داخل یخچال بگذارید بماند؛ سپس سرخ کنید.
۷ ـ در صورتی که میخواهید همبرگر را منجمد کنید، روی سینی را با سلفون بپوشانید و آن را به مدت یک تا دو ساعت داخل فریزر بگذارید تا یخ ببنند؛ سپس سینی را از فریزر خارج کنید و با قیچی همبرگرهای یخ زده را همراه با کاغذ یا کیسه زیرشان برش بزنید تا از هم جدا شوند؛ سپس همه همبرگرها را روی هم بچینید و داخل کیسه فریزر قرار بدهید و دوباره به فریزر برگردانید. قبل از استفاده کافی است نیم ساعت زودتر همبرگرها را از فریزر خارج کنید تا یخ آنها باز شود؛ سپس داخل ماهی تابه سرخ کنید. نوش جان