اگر از جمله کسانی هستید که فکر می‌کنید در یک خط زمانی اشتباه گیر افتاده‌اید، زیاد نگران نباشید. دانشمندان در مطالعه جدیدی متوجه شده‌اند که احتمالا علاوه بر واقعیت موجود، یک واقعیت دیگر هم وجود دارد.
دو دانشمند از دانشگاه مریلند اخیرا یافته‌های خود را در قالب مقاله‌ای در مجله Physical Review Research منتشر کرده‌اند. آن‌ها می‌گویند مشغول بررسی هگزاگون‌های کربن در لایه‌های گرافین بودند که متوجه الگوهای تکرارشونده شدند. این الگوها شیوه حرکت الکتریسیته را تغییر می‌دهند.
این دو نفر می‌گویند به‌صورت تصادفی سرنخی را پیدا کرده‌اند که می‌تواند بخشی از اسرار واقعیت ما را توضیح دهد. آن‌ها ادعا می‌کنند که آزمایش‌های انجام‌ شده روی خصوصیات الکتریکی صفحات گرافین منجر به نتایجی شده که چیزی شبیه جهان‌های کوچک را نشان می‌دهد. حالا گفته شده که دلایل بنیادین این اتفاق را می‌توان به سایر حوزه‌های علم فیزیک هم تعمیم داد.

یک واقعیت دیگر در کنار جهان ما وجود دارد؟
الکتریسیته در پشته‌های گرافین با تعامل دو صفحه تغییر رفتار می‌دهد. پس این دو پژوهشگر این فرضیه را مطرح کرده‌اند که عوامل تاثیرگذار در این آزمایش می‌تواند در سایر نقاط جهان هم در اثر تعامل دو لایه به وجود آید. یکی از نویسندگان این مقاله به نام «ویکتور گالیتسکی» می‌گوید: «شاید تا حدی شک‌برانگیز باشد که این فرضیه در پیش‌بینی ویژگی‌های بنیادی جهان ما از جمله تورم تا این اندازه خوب عمل می‌کند.»
با این حال «علیرضا پرهیزکار»، دیگر نویسنده این مقاله می‌گوید آن‌ها هنوز تمام جوانب این فرضیه را بررسی نکرده‌اند چون انجام این کار دشوار است. این دانشمند ایرانی می‌گوید یافته‌های آن‌ها می‌تواند بسیاری از سوالات دانشمندان درباره قوانین فیزیک را برطرف کند.
فعلا چیزی درباره چگونگی دسترسی به واقعیت دوم گفته نشده و به نظر می‌رسد که مطالعات و بررسی‌های بیشتری نیاز باشد تا به یک نظریه جامع دست پیدا کنیم. در این حین، می‌توانیم نیم‌نگاهی به فرضیه «تاریخچه‌های متعدد» هم داشته باشیم که احتمال سفر در زمان در جهان‌های موازی را مطرح می‌کند.