امروز و در همایش بین المللی موتورهای درونسوز و نفت تاکید شد که اگر محصول خوب ارائه شده و مردم از آن خشنود و راضی باشند، همه بر هم افزوده میشوند و این موضوع آثار و نتایج مثبت خود را در تولید ناخالص ملی، ارزش پول و رتبه ما در جهان نشان خواهد داد.
مهدی خطیبی – مدیر عامل گروه صنعتی ایران خودرو در دوازهمین همایش بین المللی موتورهای درونسوز و نفت که امروز برگزار شد، مهم ترین وظیفه حاکمیت را هم راستا و هم برآیند کردن بردارهای فردی و اجتماعی افراد در جامعه دانست و گفت: ما در کشور با مشکلاتی روبهرو هستیم که پرداختن به آن وظیفه گروههای صنعتی ایران خودرو و سایپا نیست بلکه باید از سیاستزدگی پرهیز کنیم و به وظیفه اصلی و تخصصی خود بپردازیم.
وی ادامه داد: تعارض منافع فردی و اجتماعی یکی از مشکلاتی است که الان گرفتار آن هستیم؛ ما نه تنها هم راستایی نداریم بلکه در تعارض با آن هستیم.
خطیبی با تاکید بر اینکه تفاوتی میان ایران خودرو و سایپا وجود ندارد، دو خودروساز را مایه افتخار کشور توصیف کرد و گفت: ما دلسوز نظام و همه ما فرزندان این آب و خاک هستیم و برای عزت کشور و هم میهنانمان تلاش میکنیم.
مدیر عامل گروه صنعتی ایران خودرو با اشاره به توانمندیهای صنعت خودروی کشور که توانسته در حوزههای مختلف از جمله موتور و قوای محرکه دستاوردهای قابل توجهی داشته باشد، گفت: همانطور که دستاوردهای هستهای داشتهایم که کشور را مقتدر کرده است، در صنعت خودرو نیز موفقیتهای زیادی کسب کردهایم و مسیر توسعه را به خوبی طی می کنیم، اما ممکن است برخی منافع فردی که در مقابل منافع اجتماعی قرار گرفته، مانع از دیده شدن این دستاوردها شود.
عده ای از موفق نبودن ما در زمینه صنعت نفع می برند
مصطفی میر سلیم- رییس دوازدهمین همایش بین المللی موتورهای درونسوز و نفت هم اظهار کرد: در کنار منابع طبیعی، نیروی انسانی هم از اهمیت بسیاری برخوردار است اما متأسفانه بهای لازم به آنها داده نشده و سبب رنجور شدن آنها شده ایم.
او دوازهمین همایش بین المللی موتور های درونسوز و نفت را نشان دهنده تاریخچه فعالیت های نوین در صنعت خودرو و موتورسازی دانست و اظهار کرد: ما قاعده ای داریم که از ۴ بند تشکیل می شود که حیات اولین آن است؛ درباره این اصل مصادیق دیگری را می توان ذکر و استفاده کرد.
وی با بیان اینکه حیات، حق بسیار ارزشمند و مهمی است که خدای متعال عطا فرموده است، گفت: ادامه این حیات حق دیگری دارد که آن کیفیت حیات است، حیات ذلیلانه درست است که حیات است اما قابل دفاع نیست و باید با کیفیت باشد تا حق اول معنا پیدا کند. سومین بعد این قضیه این است که حیاتی که از کیفیت برخوردار است باید ادامه داشته باشد. ما می رویم نسل بعد از ما هم می آیند و در صحنه حاضر می شوند که بخشی از حق است.
میر سلیم ادامه داد: چهارمین مسئله این است که باید هدف داشته باشیم. حیات خوب بدون هدف به چه چیزی می رسد؟ ارزش اصلی این است که هدف حیات چیست؟ ما در حیات صنعتی کشور همواره با این مبنا شروع نکرده ایم، در ۳۰ سال اخیر از سال ۱۳۷۰ به بعد تحولی در صنعت خودرو رخ داد که آثار درخشان و مهمی را در برداشته است؛ به عبارتی جهت حرکت ما را اصلاح و روشن کرد.
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: تحولاتی که در سال ۱۳۷۰ شکل گرفت، تحولات بسیار سختی بود که ما آنجا متوجه شدیم می خواهند چه بلایی بر سر ما بیاورند. بسیار مقاوت ها و عنادها در برابر ما شکل گرفته و این هوشیاری را به دست آوردیم و بعدها فهمیدیم چه ابعاد گسترده ای دارد که در آینده هم در شکل های جدیدی خود را نشان خواهد داد. بنابراین همواره باید هوشیاری و سر زندگی خود را در برابر تحرکات دشمن حفظ کنیم که دشمنی گمراه کننده و مبین است، آنها آماده و مجهز به تمام ابزارهای گمراهی هستند، البته مبین هم هستند اگر بصیرت داشته باشیم آثار آن مشخص است.
وی در ادامه سخنانش بیان کرد که همه ما اعتقاد به تحولات اساسی ایجاد شده در حیات صنعتی نظام جمهوری اسلامی داریم که یکی از علائم آن شعار «ما می توانیم» که سالها مطرح شده، است.
میر سلیم نقش نیروی انسانی را مهم دانست و تأکید کرد: در کنار منابع طبیعی که از آن برخوردار هستیم، نیروی انسانی هم بسیار مهم است؛ استعداد، اعتقادات که از ویژگی های نیروی انسانی است، سبب می شود امتیازات مهمی را به آن نسبت بدهیم. همین نیروی انسانی ماست که توانسته به درستی متوجه نیاز، آینده و عمق ارزشی فعالیتهای ما شود و می تواند شعار ذکر شده را محقق کند و پای کار بایستد.
او گفت: نیروی انسانی ما ضمن حفظ فروتنی توانسته نسبت به اعتبار دانش فنی در میانبر کردن راه تعالی گام بردارد. بار ها اعلام کردهام افتخار می کنیم که توانستهایم متوجه شویم در کجا کار خوبی صورت می گرفته و برویم به صورت ریشه ای یاد بگیریم تا با تجربه به دست آمده به صورت مستقل فعالیت کنیم.
وی تأکید کرد: متأسفانه ما به درستی قدر نیروی انسانی را ندانسته و استفاده درستی از آنها نکرده ایم، بهای لازم را به آنها نداده ایم و سبب رنجور شدن نیروی انسانی شده ایم که هنوز هم این وضعیت به همین صورت است؛ در این میان، عدهای هم با تحقیر کردن موجبات دلسرد کردن نیروی انسانی را فراهم میکنند. به برخی از بزرگان این قوم عرض کرده ام که اگر قرار است نیاز خود را از جای دیگری برطرف کنیم، وزارت خانههای علوم، تحقیقات و فناوری را برای چه می خواهیم. این مسئله بزرگ ترین تحقیر برای کشوری است که دارد در مسیر رشد قدم بر میدارد و میخواهد روی پای خود باایستد.
میر سلیم در ادامه سخنانش تصریح کرد: بله ما قبول داریم که در زمینه کیفیت باید کاری انجام دهیم و می دانیم که چه ضعفهایی داریم و همه ابزار ها در اختیارمان در محدوده ای که به ما اجازه داده میشود نیست. تعدادی از مسئولان فراموش کردهاند که ما در شرایط نابرابر هستیم. ما میدانیم که صنعت خودرو و سایر صنایع کشور گرفتار هستند و برنامه ای در پیش رو داریم؛ کسانی در مقابل هستند که شرایط آنها در صحن اختیار بین المللی با ما فرق می کند. بنابراین یکی از اقداماتی که از سوی مسئولان باید انجام شود، شکافتن و
رییس دوازدهمین همایش بین المللی موتورهای درونسوز و نفت گفت: زندگی صنعتی، رتبه بندی توام با کیفیت حق است ولی باید شرایط را نگاه کنیم و به جای تحقیر و سرکوفت زدن دست یاری بدهیم تا مشکل حل شود.
وی با بیان اینکه هر فعالیتی در زمینه صنعت انجام دهیم، تبعاتی دارد، تشریح کرد: اگر ما محصول خوب ارائه دهیم و مردم از آن خشنود و راضی باشند، همه بر هم افزوده میشوند و آثار و نتایج مثبت خود را در تولید ناخالص ملی، ارزش پول، رتبه ما در جهان نشان می دهند. موفق نبودن ما در زمینه صنعت، تولید و اشتغال به نفع عدهای است، درواقع نباید غافل شوید زیرا فعالیتهای مثبت شما به ضرر آنها تمام میشود، آنها ساکت نمی نشینند و بسیار هم قدرتمند هستند.
مصطفی میر سلیم – نماینده مردم تهران در مجلس در پایان این همایش بینالمللی از نهمین نمایشگاه قطعات موتور تهران بازدید کرد.