طرز تهیه خمیر شو (نان خامه ای) (Cream Puffs)
سرآشپز Thomas Joseph
این نوع خمیر در بسیاری از شیرینی ها مانند نان خامه ای؛ اکلر؛ چورو و پریس برست استفاده میشود. برای داشتن یک شیرینی عالی قبل از هرچیز نیاز به تهیه یک خمیر شو (Choux Paste) داریم که نه پف آن بخوابد و نه توپر باشد. در این رسپی تمام ریزنکات لازم برای رسیدن به یک خمیرشو سبک و پر حجم گفته میشود.
مواد لازم (برای ۲۸-۲۵ عدد)
برای خمیر شو (Choux Paste)
کره تکه شده ۱/۲ پیمانه (۱۱۰ گرم)
شکر ۱ ق چ (اختیاری)
نمک ۱/۲ ق چ
آب ۱ پیمانه
آرد ۱ پیمانه
تخم مرغ بزرگ ۴ عدد (در دمای اتاق)
برای رومال
تخم مرغ ۱ عدد
آب ۱ ق غ
پیشنهادات برای فیلینگ
خامه قنادی زده شده
کرم پاتیسیه (طرز تهیه در هایلایت فیلینگ)
طرز تهیه:
۱. فر را با حرارت ۱۹۰ درجه سانتیگراد گرم کرده و کف دو سینی فر را چرب کرده یا با کاغذ روغنی میپوشانیم.
۲. درون شیرجوشی روی حرارت متوسط به بالا کره را به همراه شکر؛ نمک و آب به جوش می آوریم. آرد را افزوده و برای ۳-۲ دقیقه با قاشقی چوبی مدام هم میزنیم؛ تا مواد باهم ترکیب شده؛ منسجم و از ظرف جدا شود.
۳. شعله را خاموش کرده و مواد را به ظرفی منتقل میکنیم و اجازه میدهیم تا برای ۴-۳ دقیقه خنک شود.
۴. تخم مرغ ها را یکی یکی افزوده و بعد از هر یک کاملا هم میزنیم تا با مواد مخلوط و یکدست شود.
۵. خمیر شو آماده شده را به قیفی با سرقیف ساده منتقل کرده و دایره هایی به قطر ۴-۳ سانتیمتر درون سینی های فر پایپ میزنیم.
۶. انگشت خود را با کمی آب مرطوب کرده و نوک های ایجاد شده روی دایره ها را هموار میکنیم تا نان های ما یکدست پف کنند.
۷. تخم مرغ و آب را با هم زده و روی خمیر ها را رومال زده و به مدت ۳۰-۲۵ دقیقه یا تا زمانی که روی نان ها طلایی شوند در فر قرار میدهیم. در زمان پخت در فر را باز نکنید چرا که باعث خوابیدن پف نان ها میشود.
۸. نان ها را پس از خنک شدن توسط قیفی با سرقیف باریک با فیلینگ دلخواه پر کرده و سرو میکنیم (بهترین زمان سرو آنها تا یک روز پس از پخت است).
ترجمه از صفحه: cheshidani