طرز تهیه «مِلا قورمه» خورش اصیل مازندرانی

 غذا‌های سنتی نشان دهنده فرهنگ و آداب و رسوم خاص هر منطقه‌ای هستند. خطه شمال ایران با نعمت‌های فراوان دارای متنوع‌ترین و بیش‌ترین نوع غذاست که بسیار خوشمزه، پر طرفدار و مقوی هستند. مِلا قورمه یکی از خورش‌های اصیل و سنتی خطه مازندارن است که از ترکیب بادمجان با گوجه، پیاز و سبزی خشک تهیه می‌شود. این خورش خوشمزه که معمولا همراه با پلو سرو می‌شود، کاملا گیاهی است؛ درنتیجه یک غذای کامل و مقوی برای گیاه خوران یا افرادی که منع مصرف گوشت دارند، محسوب می‌شود.

اگر دوست دارید غذا‌های جدید و سنتی برای اعضای خانواده تهیه کنید، خورش ملا قورمه پیشنهاد خوشمزه ما به شماست. در ادامه این مطلب طرز تهیه خورش ملا قورمه مازندارنی همراه با نکات مهم و فوت و فن‌های مربوط به تهیه این غذای خوشمزه تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه ملا قورمه

بادمجان: ۳ عدد

پیاز درشت: ۱ عدد

گوجه فرنگی درشت: ۵ عدد

آب نارنج یا آبغوره نجوشیده: نصف لیوان

روغن: به میزان لازم

نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

نعناع و جعفری خشک: سه قاشق غذاخوری

آب جوش: دو تا سه لیوان

نکات مربوط به مواد اولیه

طرز تهیه مِلا قورمه، خورش اصیل مازندارنی

نکات مربوط به بادمجان​

بادمجان از سبزیجات مورد علاقه ما ایرانی‌هاست که در بسیاری از غذا‌ها از آن استفاده می‌کنیم. شاید برایتان جالب باشد بدانید که بادمجان سرشار از ویتامین، کلسیم، فسفر، فیبر، پتاسیم، ضد سرطان است و برای قلب هم بسیار مفید است. هنگام خرید بادمجان سعی کنید از بادمجان‌های چین اول استفاده کنید؛ چون بادمجان‌های چین دوم و سوم معمولاً پر تخم و تلخ هستند. همچنین موقع خرید بادمجان حتماً بادمجان‌های براق، کشیده و سنگین را انتخاب کنید. حواستان باشد که بادمجان زخمی نباشد. هنگام خرید بادمجان توجه کنید که کلاهک بادمجان هرچه کشیده‌تر باشد، نشان از شیرین بودن آن است.

نکات مربوط به پیاز

طرز تهیه مِلا قورمه، خورش اصیل مازندارنی

اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیاز‌ها توضیح دهیم، باید از پیاز زرد که معروف‌ترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم‌تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می‌شود آن را به صورت خام خورد و یا در سالاد‌ها از آن استفاده کرد.

پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می‌توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه‌بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ‌ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز‌های قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمی‌دهند.

طرز تهیه مرحله به مرحله ملا قورمه

طرز تهیه مِلا قورمه، خورش اصیل مازندارنی

۱ ـ ابتدا بادمجان‌ها را بشویید و پوست کنید؛ سپس بادمجان پوست کنده را خرد کنید. کمی نمک روی بادمجان‌ها بریزید و بگذارید نیم ساعت بماند تا تلخی بادمجان گرفته شود.

۲ ـ پیاز را پوست کنید؛ سپس خرد کنید و همراه با کمی روغن داخل یک قابلمه مناسب بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید و صبر کنید تا پیاز نرم شود.

۳ ـ بعد از اینکه پیاز کمی سرخ شد، زردچوبه، فلفل و نعناع و جعفری خشک را اضافه کنید. صبر کنید تا سبزی‌ها حدود سی ثانیه تفت بخورند؛ سپس بادمجان خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و چند دقیقه تفت بدهید.

۴ ـ گوجه‌ها را پوست کنید و بعد به صورت نگینی خرد کنید. حالا گوجه خرد شده را به بقیه مواد اضافه کنید و یک تا دو دقیقه هم بزنید تا گوجه با بقیه مواد تفت بخورد. حالا آب جوش را به قابلمه اضافه کنید. حرارت اجاق گاز را زیاد کنید تا خورش جوش بیاید؛ سپس شعله اجاق را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید و حدود یک تا دو ساعت زمان بدهید تا خورش جا بیفتد و روغن بیاندازد.

۵ ـ در مرحله آخر پخت آب نارنج یا آبغوره نجوشیده را به خورش اضافه کنید و صبر کنید تا نیم ساعت بجوشد. ملا قورمه خوشمزه شما در این مرحله آماده است. این خورش خوشمزه را می‌توانید همراه با پلوی کته یا نان تازه میل کنید، نوش جان.

نکته مهم

این خورش گوشت ندارد و مازندرانی‌ها ملا قورمه را معمولا بدون گوشت تهیه می‌کنند. در صورتی که تمایل دارید این خورش را با گوشت طبخ کنید، می‌توانید به صورت جداگانه کوفته قلقلی سرخ کنید و نیم ساعت آخر پخت خورش، کوفته قلقلی‌ها را به قابلمه خورش اضافه کنید. همچنین اگر تمایل دارید خورش شما رنگ بیشتری داشته باشد، می‌توانید کمی رب گوجه فرنگی هم به آن اضافه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Support

سوالات و پشتیبانی

تماس با ما