محققان با استفاده از اسکن مغزی MRI و بهرهمندی فناوری مبتنی بر یادگیری ماشینی میگویند امکان تشخیص بیماری آلزایمر با دقت ۹۸ درصد وجود دارد. همچنین این روش انقلابی و آسان میتواند بیماری در مراحل اولیه را از مراحل پیشرفتهتر تشخیص دهد. به نظر میرسد این سیستم از هر ابزار تشخیصی موجود دقیقتر است.
در حال حاضر پزشکان ابزارهای بسیاری برای تشخیص سریع و آسان بیماری آلزایمر در دسترس ندارند. در کنار تستهای شناختی، مایع نخاعی را میتوان برای بررسی سطوح پروتئینهای سمی خاص مرتبط با آلزایمر مورد آزمایش قرار داد و برخی از کارشناسان آموزش دیده نیز میتوانند وضعیت تخریب سلولهای عصبی را با اسکن مغز بررسی کنند. در نتیجه نیاز جدی برای ارایه روشی سادهتر در تشخیص بیماری وجود دارد. لذا محققان بر آن شدند از فناوری مبتنی بر یادگیری ماشینی کمک بگیرند.
اسکن مغزی و تشخیص زودهنگام آلزایمر
در بررسی و مطالعه جدید انجام شده محققان با استفاده از دادههای اسکن مغزی MRI، مغز را به بیش از ۱۰۰ منطقه مجزا تقسیم کردند. سپس با الگوریتمی مبتنی بر یادگیری ماشینی دادههای صدها شرکت کننده اعم از افراد مبتلا به آلزایمر، افراد سالم یا مبتلا به بیماریهای عصبی را مورد بررسی قرار دادند.
الگوریتمها به این سیستم آموزش داده شد و در نهایت توانست به صورت قابل توجهی بیماران مبتلا به آلزایمر را از افراد سالم با دقت ۹۸ درصد تشخیص دهد. جالبتر اینکه این الگوریتم میتواند بیماران مبتلا به آلزایمر که در مراحل اولیه بیماری قرار دارند را از افرادی که در مراحل پیشرفته قرار دارند با دقت ۷۹ درصد تشخیص دهد.
نکته جالب دیگر این مطالعه آن است که با کمک این روش نواحی در مغز شرکت کنندگان مرتبط با بیماری آلزایمر شناسایی شد که تا پیش از این تشخیص داده نشده بود.
«چارلز مارشال»، متخصص مغز و اعصاب از دانشگاه کوئین مری لندن میگوید این فناوری جدید پتانسیل ظهور انقلابی جدید در تشخیص آلزایمر را دارد، اما قبل از اینکه در کلینیکها مورد استفاده قرار گیرد، به تحقیقات بیشتری نیاز است.