یک دانشمند مشهور و معتبر جهانی پس از اینکه به شوخی ستاره درخشانی را با سوسیس اشتباه گرفته بود، مجبور شد عذرخواهی کند. فیزیکدان اتین کلاین (Etienne Kelin) با انتشار پستی در توییتر، عکسی از تکه ای چوریتسو (Chorizo) را منتشر کرد و ادعا کرد که آن عکسی از پروکسیما قنطورس، نزدیکترین ستاره به خورشید است که در فاصله ۴.۲ سال نوری از ما قرار دارد. اتین با بیان اینکه این تصویری است که توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب گرفته شده است، به شوخی گفت: «این سطح از جزئیات… دنیای جدیدی روز به روز آشکار می شود.» این تصویر یک پسزمینه سیاه شبیه به فضا را در پشت یک شی گرد و قرمز رنگ با رنگهای چرخان و اشکالی شبیه گازهای عجیب و غریب نشان میدهد. او بعداً اعلام کرد که این عکس یک شوخی است و افزود: «بر اساس کیهانشناسی معاصر، هیچ شیئی متعلق به صنایع غذایی اسپانیایی در هیچ کجا به جز روی زمین وجود ندارد.» این حادثه با واکنش مردمی مواجه شد که این پست را تلاشی برای فریب دادن افراد می دانستند که نباید از سوی چنین دانشمند محترمی صورت می گرفت.
یافتههای کارشناسان و دانشمندان اغلب با تئوریهای توطئه بیاساس که در اینترنت مورد توجه قرار میگیرند، به چالش کشیده میشوند. بسیاری از افرادی مانند خود دکتر کلاین هر روز با این دست نظرات عجیب و غریب مواجه می شوند. در نتیجه، برخی احساس کردند که کلاین وظیفه دارد به خاطر دامن زدن به این شک و تردیدها در مورد اهمیت شواهد ناشی از تحقیقات علمی اجتناب کند. یکی از کاربران نوشته بود: «این شوخی جالب است. اما وقتی توسط شما منتشر می شود، بزرگ می شود! نام شما تضمین کننده صحت آن است». خود کلاین این مسئله را مطح کرد و گفت که تصاویر اصلاح شده اغلب به صورت آنلاین منتشر می شوند و ادعا می کنند چیزی هستند که در واقع نیستند. او گفت: «با توجه به برخی اظهارنظرها، من ناگزیر می شوم توضیح دهم که این توییت که تصویری از پروکسیما قنطورس را نشان می دهد نوعی سرگرمی است.»
این دانشمند در ادامه عذرخواهی خود توضیح داد: «این اولین بار است که در این شبکه اجتماعی به عنوان یک شخصیت معتبر علمی، شوخی کردم. خبر خوب این است که برخی بلافاصله شوخی را درک کردند، اما باز هم دو توییت دیگر برای شفاف سازی لازم بود. همچنین این اتفاق نشان میدهد که در این نوع شبکههای اجتماعی، اخبار جعلی همیشه موفقتر از اخبار واقعی دیده می شوند. فکر میکنم اگر نمیگفتم که این تصویر، عکسی از جیمز وب است، آنقدر پخش نمی شد.»