توضیحات نیل دگراس تایسون اخترفیزیکدان را در خصوص عکسهای رنگی جیمز وب در این ویدئو ببینید.
اکثر تصاویر خام تلسکوپ جیمز وب، اساسا برای چشم انسان مثل برگه سفید هستند. اجرام دوردستی که جیمز وب از آنها تصویربرداری میکند در بسیاری از موارد بهطور باورنکردنی کمنورند و بهقدری کم نور که نمیتوانند در سلولهای مخروطی درک رنگ در چشم انسان ثبت شوند. این موضوع، اغلب حتی در مشاهدات نجومی کمتر عجیبوغریب نیز صادق است.
در مورد تلسکوپ جیمز وب، این واقعیت را به آن اضافه کنید که این تلسکوپ فقط در طیف فروسرخ، صرف نظر از اینکه به چه میزان روشن است، طول موجهایی بسیار بلند از نور را مشاهده میکند که چشم انسان اصلا نمیتواند ببیند. بنابراین، برای اینکه تصاویر وب قابل مشاهده باشند، بسامدهای نور غیرمرئی برای چشم انسان باید به بخش مرئی طیف منتقل شوند.
تلسکوپها با فیلترهایی طراحی شدهاند تا رنگهای مختلف را از هم تفکیک کنند و سپس آن رنگها به ترتیب به آنها نسبت داده میشود. کوتاهترین طول موجهای نور به رنگهای آبی اختصاص دارد، سپس با افزایش طول موج از آبی به رنگ سبز و در نهایت به قرمز میرسیم.
افراد میپرسند :«آیا اگر میتوانستم با یک سفینه به مکان این تصویر پرواز کنم و به آن از نزدیک نگاه کنم، دقیقا این شکل را میدیدم؟» من سعی کردم نظر مردم را در این باره عوض کنم. آیا شما با یک زیست شناس نیز درباره کوچک شدن به اندازه یک سلول و نگاه کردن به ویروس کرونا صحبت میکنید؟
برخی اصطلاحات، مانند رنگ آمیزی یا رنگ کاذب ممکن است این مفهوم را به مخاطب برساند که ما خودسرانه رنگهای تصاویر را انتخاب میکنیم. من واژه رنگ نماینده (رنگ معرف) را ترجیج میدهم؛ زیرا این معنی را میدهد که ما نور را ترجمه میکنیم تا یک تصویر رنگی واقعی را در محدوده طول موجی که چشم ما قادر به دیدن آن است، ایجاد کنیم.
اگر قبل از پردازش تصاویر به آنها نگاه کنید، فقط یک مستطیل سیاه و چند نقطه سفید را میبینید! تصویر خام زیر، سحابی کارینا را نشان میدهد.
این تصویر همان منظره سحابی کارینا را نشان میدهد؛ اما بعد از این که پردازش شد و نور مادون قرمز آن به طول موجهای مرئی تبدیل شد.
آلسا پاگان (Alyssa Pagan) توسعه دهنده علوم بصری در موسسه تلسکوپ فضایی میگوید:
ما فلیترهایی بر روی ابزارهایی داریم که طول موجهای خاصی از نور را جمع آوری میکنند. سپس ما رنگی را اعمال می کنیم که نزدیکترین رنگ به آن در طیف مرئی باشد.
برگرفته از وبسایت gadgetnews.net و اینستاگرام spacemehdi