شله ماهی یا آش ماهی یکی از آش های سنتی و اصیل بوشهر و لارستان فارس است که کمتر شناخته شده است ، این آش خوشمزه و مقوی معمولا در روزهای سرد بارانی تهیه می شود. اضافه شدن ماهی به این آش باعث شده که ارزش غذایی بالایی داشته باشد و انواع ویتامین ها ، مواد معدنی و پروتئین و امگا ۳ لازم برای بدن را تامین کند.
شله ماهی بوشهری
مواد لازم شله ماهی بوشهری
ماهی تازه ۱ عدد
سیر ۱ بوته
پیاز ۱ عدد
سبزی ۲۰۰ گرم ( گشنیز و شوید )
شنبلیله ۵۰ گرم
بلغور گندم دانه درشت ۱پیمانه
فلفل قرمز تند به مقدار لازم
پودر لیمو عمانی ۱ ق غذا خوری
نمک، زردچوبه به میزان لازم
دارچین و برگ بو به میزان لازم
روغن به میزان لازم
طرز تهیه شله ماهی بوشهری
سبزیها را پاک کنید ، بشویید و آبکش کنید تا آبش برود سپس ساطوری کنید.
پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید.
سبزی را اضافه کرده تفت دهید تا آبش کشیده شود.
ماهی را بشویید و به چند قسمت تقسیم کنید و به مود اضافه کرده ،تفت دهید تا طلایی شود.
۳ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و نیم ساعت بپزید.
ماهی را از قابلمه خارج کرده و تیغ ها و پوستش را جدا کنید و به اندازه دلخواه خرد کنید.
بلغور را پاک کنید و بشویید و به قابلمه اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید تا با حرارت ملایم آش بپزد.
هر از گاهی آش را هم بزنید تا نشود.
بعد از نیم ساعت دوباره ماهی ها را به آش اضافه کنید و صبر کنید به غلظت مناسب برسد.
برای تزئین روی آش ماهی بوشهری می توانید از پیازداغ استفاده کنید.
بهتر است برای تهیه آش ماهی بوشهری از ماهی های بدون تیغ یا کم تیغ مثل ماهی شیر ، هامور ، جش ، سنگسر و سرخود استفاده نمایید.
سیر را پوره کنید و به همراه فلفل تند ، ادویه ، پودر لیمو عمانی و نمک به مواد اضافه کنید و کمی تفت دهید.
شله ماهی لاری
مواد لازم شله ماهی لاری
برای ۲ نفر
بلغور گندم یا گندم پوست کنده نیمکوب شده ۱ پیمانه
پیاز متوسط۱ عدد
ترب به مقدار دلخواه
ماهی۲ تکه
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
روغن کمی
طرز تهیه شله ماهی لاری
پیازها را خلالی خرد کنید و با کمی زردچوبه در روغن تفت دهید.
نصف پیاز داغ را به همراه ۵ – ۶ لیوان آب در یک قابلمه بریزید و شعله را زیاد کنید تا به جوش آید.
نمک و فلفل سیاه را و بلغور گندم را اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا گلوله نشود.
شعله را ملایم کنید و در قابلمه را بگذارید تا بلغور گندم بپزد، هر از گاهی قابلمه را هم بزنید تا ته نگیرد.
ترب را خرد کرده اضافه کنید.
ماهی را با آب و کمی زردچوبه و نمک بخار پز کنید سپس تیغ های ماهی را بگیرید و گوشت ماهی را با پیازداغی که کنار گذاشته بودید ، تفت دهید و زمانی که شله آماده شد به آن اضافه کنید و چند دقیقه دیگر به پخت ادامه دهید تا جا بیوفتد و غلیظ شود.
شله ماهی لاری را میتوانید به همراه نارنج و سبزی سرو نمایید.