شکلات یکی از خوشمزهترین و پرطرفدارترین خوراکیهای دنیاست. این خوراکی تلخ و شیرین با مزه جادویی خود، بین همه افراد در هر سنی محبوبیت دارد. شکلات به قدری خوشطعم و پرطرفدار است که افراد پا را از خوردن آن فراتر گذاشته و در مناسبتهای مختلف، به هم شکلات هدیه میدهند. شاید شما هم ایده تزیین شکلات و هدیه دادن آن را دوست داشته و بخواهید چنین ایدهای را عملی کنید.
این کار چندان پیچیده، سخت یا عجیب نیست. کافی است مراحل زیر را به خوبی طی کنید تا شکلات برای دوستانتان به یک هدیه ماندگار تبدیل شود. برای تزیین شکلات میتوانید آن را در خانه درست کرده یا به صورت آماده تهیه کنید. پس از آن هم کافی است شکلات را به روشهایی که در ادامه میگوییم شکل داده و آماده تقدیم به عشقتان کنید.
مواد موردنیاز برای تهیه فوم شکلات
۱ونیم پیمانه فوم شکلات
در صورت استفاده از شکلات سفید شکر
در صورت استفاده از شکلات تیره پودر کاکائو
دستور گفته شده به اندازه ساخت شش گل رز است؛ اگر میخواهید گلهای بیشتر یا کمتری بسازید، باید به میزان موردنیازتان خمیر شکلات کمتر یا بیشتر کنید.
اگر میخواهید گلهای شکلاتی زیبا درست کنید، کافی است مراحل زیر را قدمبهقدم پیش ببرید.
۱. تهیه فوم شکلات
شما میتوانید خمیر شکلات را به صورت دستی یا آماده (فوندانت) تهیه و آماده کنید. بعد از تهیه آن درست کردن گل رز شکلاتی را پیش ببرید. برای این کار باید ۱.۵ پیمانه فوم شکلات را به طور کامل ورز دهید تا کاملا یکدست و نرم شود. اگر فوم سفت باشد، هنگام تزیین شکلات، شکلپذیری مواد پایین بوده و خواهند شکست.
فوم شکلات را با پودر کاکایو بدون چربی با دستتان به خوبی ورز دهید. اگر فوم شکلات خیلی سفت است، میتوانید به مدت ۵ ثانیه شکلات را در مایکروویو بگذارید تا نرم شود، اما بیشتر از این زمان باعث آب شدن شکلات خواهد شد.
۲. ورقه کردن فوم شکلات برای تزیین شکلات
بعد از آماده شدن فوم شکلات، وقت آن رسیده با استفاده از یک وردنه شکلات را به خوبی صاف کنید. اگر مقدار شکلات زیاد است، میتوانید برای راحتی کارتان شکلات را چند قسمت کرده و در قطعات کوچکتر آنها را آماده کنید. در هر مرحله بخشی را که کنار گذاشتهاید، در پلاستیک یا یک نایلون بپیچید که خشک نشود.
برای زیبایی و طبیعیتر شدن گلبرگهای گل رز، اطمینان حاصل کنید که لایهی فوم شکلات بسیار نازک باشد و از طرفی هم ضخامت آن کمتر از ۱/۸ میلیمتر نباشد.
۳. برش گلبرگهای شکلاتی
برای برش گلبرگها از یک قالب با اندازه کوچک استفاده کنید. تعداد برشهای آماده شده اندازه گل شما را تعیین میکند. ممکن است بخواهید گلبرگهای گلتان زیاد باشد و شاید دلتان یک گل با سه یا چهار گلبرگ بخواهد.
اما به طور کلی شما برای ساخت یک گل رز به ۹ دایره نیاز خواهید داشت. بنابراین اگر بخواهید سه گل درست کنید، باید ۲۷ دایره درست کنید.
۴. ساخت مرکز گل
برای آن که بتوانید مرکزیترین قسمت گل را درست کنید، باید یکی از دایرههای بریده شده را مانند استوانه بچرخانید؛ به طوری که یک سوراخ کوچک در بالای استوانه و یک سوراخ بزرگتر در قسمت پایین ایجاد شود.
همین کار ساده، بخش مرکزی گل رز را تکمیل خواهد کرد. هرچند خیلی از افراد برای وسط گل، یک استوانه ساده را بهتر میدانند، اما چنین طرحی بسیار زیباتر است.
۵. نازک کردن لبه گلبرگها
اگر میخواهید گلبرگها ظاهری زیباتر و البته طبیعیتری داشته باشند، باید لبه بالای دایرهها را با دستتان نازک کرده و به فوم شکلاتی حالت دهید. حالا قسمت انتهایی گلبرگ را به انتهای مرکز گل بچسبانید. این کار را تا با ورقههای دایرهای گل آن قدر تکرار کنید که گل شما آماده شده و کاملا شکل یک رز را پیدا کند.
۶. چسباندن اولین گلبرگ به مرکز گل
در گل رز کاملا شکوفهدار، مرکز گل از غنچه درست شده است. همانطور که در مرحله قبل توضیح دادیم، پس از آن که گلبرگها را نازک کردید، باید آنها را به استوانه مرکز گل بچسبانید.
برای این کار اولین گلبرگ آماده شده را اطراف استوانه بپیچید و انتهای گلبرگ را به فوم شکلات فشار دهید که به خوبی بچسبد. در این مرحله اصلا دستتان را چرب نکنید، چراکه این چربی مانع به هم چسبیدن گلبرگها خواهد شد.
۷. تزیین شکلات با ساخت گل رز
اگر میخواهید یک غنچه رز بسازید، باید لبههای گلبرگها را به سمت مرکز گل خم کنید، ولی اگر ترجیح میدهید یک گل کاملا شکوفه داده درست کنید، لبه ورقه دایرهای دیگر را نازک کرده و کمی به بالای آن حالت دهید. حالا باید گلبرگ دوم را به گل رز اضافه کنید.
مانند تصویر گلبرگ دوم را زیر لبه گلبرگ قبلی ببرید و لبه گلبرگ سوم را زیر لبه گلبرگ دوم قرار دهید. به این ترتیب گلبرگها به خوبی در هم ترکیب خواهند شد.
۸. نحوه قرار دادن گلبرگها
لبه گلبرگها را به بیرون خم کرده و درست مانند تکنیک گفته شده در مرحله قبلی گلبرگهای بیشتری اضافه کنید. بعد از اضافه کردن سه گلبرگ به مرکز گل، مانند تصویر لبههای گلبرگهای بعدی را بیشتر از گلبرگهای قبلی باز کنید تا به شکل تصویر ساخته شود.