برای داشتن یک شام فوری یا حتی یک صبحانه عالی، گاهی فقط به یک اجاق‌گاز، یک قابلمه و یک عدد تخم‌مرغ نیاز دارید. اما واقعیت این است که حتی عاشقان این غذای حاضری هم همیشه آن را با کیفیت دلخواهشان درست نمی‌کنند و درست در لحظه‌ای که پوست تخم‌مرغ را جدا می‌کنند، می‌فهمند که هنوز هیچ چیز برای چیدن یک سفره ساده، اما دوست داشتنی آماده نیست. در این مطلب ما به فکر همان افراد هستیم. کسانی که یک زرده‌ی آبدار و یک سفیده سفت شده را گاهی با هیچ غذای دیگری عوض نمی‌کنند. در این مطلب طرز تهیه تخم مرغ آب پز حرفه‌ای را همراه با زمان لازم برای آبپز کردن آن با شما درمیان می‌گذاریم.

بهترین روش تهیه تخم مرغ آب پز

سراغ روش‌های عجیب نروید

پختن تخم مرغ ایده‌آل گرچه ساده به نظر می‌رسد، اما فوت و فن‌هایی هم دارد. برای مثال باید بدانید که اگر تخم مرغ آبپز شما به اندازه کافی پخته شده باشد، در اطراف زرده تخم مرغ آب پز ایده‌آل حلقه سبزی را مشاهده نمی‌کنید، بلکه زرده این تخم مرغ حالت کرمی دارد.

آدم‌های مختلف، روش‌های متفاوتی را برای پخت تخم مرغ آب پز امتحان می‌کنند. بعضی‌ها می‌گویند وقتی آبی که تخم مرغ را در آن قرار داده‌اید جوش آمد، آن را از روی اجاق بردارید و برای ۱۵ دقیقه کنار بگذارید و بعضی دیگر می‌گویند برای پخت ایده‌آل آن، می‌توانید به مدت ۳۰ دقیقه تخم‌مرغ را در فر قرار دهید. اما از آنجا که تخم‌مرغ آب پز یک غذای فوری است، طبیعی است که همه آدم‌ها حاضر به صرف چنین زمانی نیستند و ترجیح می‌دهند زود بشقاب غذایشان را روی میز بگذارند.

در بعضی از دستور‌ها هم گفته شده که می‌توان تخم‌مرغ را برای آبپز شدن، به مدت پنج دقیقه در زودپز برقی قرار داد. اما واقعیت این است که برای پختن یک تخم‌مرغ آبپز ساده، نیازی به این همه مقدمه چینی و بیرون آوردن وسایل برقی از کابینت وجود ندارد.

به شیوه سرآشپز‌ها عمل کنید

تخم مرغ‌هایی که از یخچال بیرون آورده‌اید را در یک قابلمه قرار دهید و به اندازه‌ای رویشان آب سرد بریزید که آب تا دو سانتی‌متر بالاتر از تخم‌مرغ‌ها بیاید. در قابلمه را بگذارید و آن را روی شعله‌ای با حرارت بالا قرار دهید. وقتی که آب به جوش آمد، تایمر را روشن کنید و برای پختن یک تخم‌مرغ آب پز سفت و خوشمزه، قابلمه را بین شش تا هفت دقیقه روی حرارت متوسط قرار دهید.

 

بهترین روش تهیه تخم مرغ آب پز

چقدر وقت بگذارم کافی است؟

برای داشتن تخم‌مرغ عسلی، قابلمه را بعد از به جوش آمدن آب برای چهار تا پنج دقیقه روی حرارت متوسط قرار دهید.
بعد از گذشت پنج دقیقه سفیده تخم مرغ تقریبا می‌پزد، اما زرده آن نرم می‌ماند.
تخم مرغ شما حتی بعد از شش دقیقه پختن هم تا اندازه‌ای نرم می‌ماند.
بعد از گذشت هفت دقیقه، سفیده تخم مرغ کاملا سفت می‌شود، اما زرده حالت کرمی‌اش را از دست نمی‌دهد.
با گذشت هشت دقیقه، زرده شروع به سفت شدن می‌کند.
بعد از گذشت ۹ دقیقه، زرده و سفیده تخم‌مرغ شما کاملا سفت می‌شوند.

چند نکته

سعی کنید از تخم مرغ تازه استفاده نکنید و اگر سراغ تخم‌مرغ محلی می‌روید، حداقل یک هفته بعد از تخم گذاشتن مرغ پخت آن را شروع کنید.

برای سرو تخم مرغ آبپز به دنبال ایده‌های جالب باشید و به جای یک غذای حاضری آن را به فینگر فود تبدیل کنید.
در زمان پخت نصف قاشق چای‌خوری نمک در آب بریزید.
بعد از پخت، تخم‌مرغ‌ها را در آب سرد بگذارید تا خنک شود و سپس پوستشان را بگیرید.
می‌توانید تخم‌مرغ‌های پخته شده را سوخاری کنید.
تخم مرغ نپخته را قبل از گذاشتن در یخچال نشویید.
تخم‌مرغ‌های اضافه را با پوست در یخچال نگهداری کنید. آن‌ها تا چند روز بعد از پخت هم قابل مصرف هستند.