کارکرد صحیح پیشرانه یک خودرو، به دلیل پیچیدگی آن به عوامل بسیاز زیادی بستگی دارد که یکی از آنها عوامل محیطی است.
در میان این عوامل محیطی یکی از مواردی که بر کارکرد و راندمان موتور تاثیر میگذارد نوع آب و هوای منطقه است که شامل چندین مورد میشود:
*دمای هوا
دمای هوا میتواند بر کارکرد موتور تاثیر داشته باشد. کاهش دمای هوا موجب متراکم شدن سلولهای اکسیژن میشود و در نتیجه هوای ورودی به موتور میزان بیشتری از اکسیژن را به همراه دارد. غلظت بیشتر اکسیژن به معنای ترکیب شدن بهتر سوخت با هوا در موتور و در نتیجه کارکرد بهتر موتور است. با افزایش دمای هوا، برعکس این روند اتفاق میافتد.
*رطوبت هوا
هر چه هوا مرطوبتر باشد فشار هوا کمتر و در نتیحه تراکم اکسیژن در نسبت خاصی از حجم نسبت به هوای با رطوبت کمتر میشود. این امر میتواند باعث کاهش راندمان موتور شود. به همان نسبت، هرچه رطوبت کاهش بیابد، تراکم سلولهای اکسیژن بیشتر شده و راندمان موتور افزایش مییابد.
*ارتفاع از سطح دریا
با افزایش ارتفاع، فشار هوا کاهش یافته و تراکم اکسیژن در هوا کاهش پیدا میکند. به زبان ساده، هر چه از نظر ارتفاع به سطح دریا نزدیکتر باشیم تراکم اکسیژن در هوا بیشتر شده و در نتیجه کارکرد موتور بهتر میشود و برعکس آن، هرچه ارتفاع از سطح دریا بیشتر شود، تراکم اکسیژن کم و راندمان موتور کاهش پیدا میکند.
به زبان ساده، هر چه فشار هوا و تراکم سلولی بیشتر باشد، راندمان موتور بهتر میشود و برعکس.