وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: دستور رییس جمهور مبنی بر افزایش ۵۰ درصدی تولید خودرو در سال آینده دست یافتنی است.
سیدرضا فاطمیامین» با حضور در شرکت ایران خودرو به بازدید از پارکینگ خودروهای ناقص این گروه صنعتی، همچنین شرکت تولید خودروهای سفارشی ایران خودرو (آپکو)، مرکز تخصصی تیونینگ و دیتیلینگ و همچنین پارکینگ خودروهای ناقص گروه سایپا پرداخت.
وی در خاتمه این بازدید در جمع خبرنگاران اظهار داشت: پس از بازدید اوایل اسفندماه رئیسجمهوری از گروه صنعتی ایران خودرو و فرامین هشت ماده ایشان، موارد مدنظرشان را طی جلساتی با ایران خودرو و سایپا بررسی کردیم و برنامههایی از این دو شرکت گرفتیم.
وزیر صمت افزایش ۵۰ درصدی تولید را یکی از فرامین مدنظر رئیس جمهوری عنوان کرد و گفت: مطابق این برنامه، سال آینده ایران خودرو ۷۵۰ هزار دستگاه و سایپا ۶۵۰ هزار دستگاه تولید خواهند داشت که با احتساب تولیدات سایر خودروسازان کوچک، هدف ۱.۵ برابری تولید تأمین خواهد شد.
فاطمی امین همچنین بهبود کیفی خودروسازان، از خط خارج کردن خودروهای با پلتفرم قدیمی و افزایش گارانتی خودروها از دو سال و ۴۰ هزار کیلومتر پیمایش به سه سال و ۶۰ هزار کیلومتر پیمایش را از دیگر موارد مدنظر رئیسجمهوری عنوان کرد.
وی یادآور شد: حد استاندارد خودروهای در کف پارکینگ خودروسازان معادل دو هفته تولیداتشان است و هر دو خودروساز بزرگ قول دادند که تا پایان اردیبهشت ماه به این حد استاندارد برسند.
وزیر صمت با تقدیر از فعالیتهای خودروسازان تصریح کرد: در موضوع بهبود کیفی خودروها، مهمترین کار اصلاح روابط بین خودروساز و قطعهساز است که در این صورت ۷۰ درصد از مباحث کیفی خودروها حل خواهد شد.
وی همچنین در خصوص اقدامات انجام شده در راستای مانع زدایی از تولید در سال جاری یادآور شد: بیش از ۲۰۰ مسئله در موضوع موانع تولید تاکنون شناسایی شده است که از جمله آنها تأمین مالی بنگاهها است.
فاطمی امین خاطرنشان کرد: تأمین مالی زنجیرهای و پرداخت تسهیلات مبتنی بر عملکرد، از جمله اقداماتی است که در راستای بهبود تأمین مالی بنگاهها اجرایی خواهد شد.
وی با اشاره به اجرای این پروژهها به صورت پایلوت، خاطرنشان کرد: در سال آینده این پروژه به طور کامل اجرایی خواهد شد که ۷۰ درصد مشکلات نقدینگی بنگاهها را حل و فصل خواهد کرد.
گفتنی است برخی مشتریان حاضر در مرکز آپکو از تحویل دیرهنگام خودروهای خود گلایه داشتنند.
مدیرعامل ایران خودرو، دلیل این مساله را کمبود ریز تراشهها ناشی از بحران جهانی این محصولات عنوان کرد.