رئیس مرکز شرکتها و مؤسسات دانشبنیان، معاونت علمی گفت: فضای کلی حاکم بر صنعت خودرو طالب نوآوری نیست البته یک جاهایی از روی محدودیت مجبور شدند از شرکتهای دانشبنیان استفاده کنند.
“رضا اسدیفرد” رئیس مرکز شرکتها و مؤسسات دانشبنیان، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره نقش شرکتهای دانشبنیان در توسعه صنعت قطعهسازی خودرو گفت: واقعیت این است که در این حوزه محدودیتی از نظر فناوری و فنی نداریم و اگر فضای صنعت خودروسازی، طالب استفاده از فناوری باشد، شرکتهای دانشبنیانِ خوبی آماده فعالیت هستند.
وی گفت: امروز بیش از ۱۰۰ شرکت به صورت مستقیم با صنعت خودرو در موضوع کاتالیست خودرو، قطعات الکترونیک، گیجها، بسیاری از قطعات مکانیکی خودرو و قطعات پیچیده خودرو فعالیت دارند. در صنعت خودرو پیچیدگی فنیای که شرکتهای دانشبنیان نتوانند از عهده آن برنیاند، وجود ندارد. فضای کلی حاکم بر صنعت خودرو طالب نوآوری نیست البته یک جاهایی از روی محدودیت مجبور شدند از شرکتهای دانشبنیان استفاده کنند مثلاً در مورد ECU خودرو و یکسری قطعاتی مثل کاتالیست خودرو این اتفاق افتاده است ولی اینکه فضای نوآوری در صنعت خودروسازی وجود ندارد و دلیل آن نیز این است که استانداردها را بسیار دیر تغییر میدهیم یعنی سازمان استاندارد یا نمیکند یا نمیخواهد این کار را انجام دهد.
اسدیفرد گفت: بیشتر برنامههای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ناظر بر حمایت از شرکتهای دانشبنیان است طبیعتاً از بین صنایع کشور آنهایی که خودشان راغبتر هستند ما نیز تمایل داریم تا انرژی خود را در آنجا صرف کنیم تا زودتر به نتیجه لازم برسیم. اگر ۲۰ صنعت مهم در کشور داشته باشیم در قسمتی بیشتر انرژی و هزینه صرف میکنیم که فضای پذیرش و تقاضای نوآوری وجود داشته باشد.