نایب رئیس روابط بینالملل منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا در اتاق بازرگانی و صنعت PHD هند از علاقه شرکتهای هندی به ورود به صنعت خودروسازی ایران خبر داد.
ویجای مِهتا در همایش مشترک فعالان اقتصادی ایران و هند با بیان اینکه هند طی چند سال آتی به یک اقتصاد ۵ هزار میلیارد دلاری در جهان تبدیل خواهد شد، افزود: سیاستهای اقتصادی دولت در هند، منجر به آن شده که رشد سریع اقتصادی این کشور از چین پیشی بگیرد.
وی افزود: توسعه اقتصادی و اتخاذ سیاست توزیع فرصتهای برابر میان تمامی شهروندان هند، منجر به آن شده که امروز بسیاری از شرکتهای بزرگ بینالمللی، دفاتر و کارخانههای خود را از چین، اندونزی و بنگلادش به هند انتقال دهند چرا که هند از نظام حقوقی و سیستم بانکی پیشرفتهای برخوردار شده است.
ویجای مهتا همچنین امیدواری خود برای رفع مشکلات اقتصادی موجود میان ایران و هند را ابراز کرد و افزود: شرکتها و صنایع هند این آمادگی را دارند که در توسعه صنایع نرمافزار، درمان و سلامت و همچنین مهندسی و ساخت، خدمات خود را به شرکتهای ایرانی ارائه دهند.
وی با بیان اینکه کارخانه بسیاری از شرکتهای خودروسازی اروپایی در هند فعال است و تولیدات این کارخانهها از هند به دیگر نقاط جهان صادرات میشود، افزود: یکی از زمینههای همکاری میان ایران و هند، سرمایهگذاری مشترک در صنعت خودروسازی است.
در ابتدای این نشست دبیرکل اتاق تهران با بیان اینکه برگزاری این گردهمایی میتواند فصل جدیدی در مناسبات اقتصادی ایران و هند باز کند، گفت: در حال حاضر نگرانیهایی هم از طرف ایران و هم از طرف هند در برابر توسعه همکاریهای دو کشور وجود دارد که امیدواریم با مذاکره به وضعیت مطلوبتری از مناسبات دوجانبه دست پیدا کنیم.
بهمن عشقی در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه اتاق بازرگانی تهران حدود ۱۳۸ سال قدمت دارد و به نمادی از فرهنگ ایرانی و مدرنگرایی عرفی جامعه مدنی ایران تبدیل شده است، گفت: البته قصد نداریم در این همنشینی از مشکلات توسعه ارتباطات دو کشور نظیر سختگیریهای یوکوبانک یا گمرک و سازمان استاندارد هند بر فعالان اقتصادی ایرانی سخنی به میان بیاوریم که این مشکلات در جای خود در حال پیگیری است. نکته حائز اهمیت آن است که فهرستی طولانی از فرصتهای همکاری میان دو کشور در حوزههای چون حملونقل دریایی، اقتصاد دیجیتال و انرژی وجود دارد که باید روی آنها متمرکز شد.
او همچنین از امکان همکاری در کشورهای ثالث اعم از عراق، افغانستان، لبنان و سوریه سخن گفت و افزود: باید توجه داشت که استفاده از ظرفیتهای بندر چابهار میتواند به سند کارآمدی یا ناکارآمدی همکاریهای اقتصادی دو کشور تبدیل شود.
دبیرکل اتاق تهران در ادامه با اشاره به اینکه ظرفیت دولتها در توسعه مناسبات اقتصادی ظرفیت چندان بزرگی نیست، گفت: ما در اینجا گردهم آمدهایم تا در سایه هماندیشی و مذاکرات، راهکارهایی برای ارتقای سطح مراودات در چارچوب دیپلماسی عمومی احصا کنیم.
بر اساس گزارش سایت اتاق تهران، عشقی در بخش دیگری از سخنانش، تحولات بینالمللی نظیر جنگ روسیه و اوکراین و سایر فرصتها و تهدیدهای پیرامونی را مورد اشاره قرار داد و گفت: اتفاقاتی که طی ۴ الی ۵ ماه اخیر در عرصه بینالمللی رخ داده، احتمالا اهمیت ارتباط با ایران و متعاقب آن ارتباط زمینی با روسیه را برای هند دو چندان کردهاست. از طرفی وجود رقبا و رفقای منطقهای مشترک برای ایران و هند و همچنین نقش ایران در ارتباط میان هند و روسیه، عمق وظایف بخش خصوصی دو کشور برای تعمیق مبادلات تجاری و اقتصادی بین دو طرف را نشان میدهد. نقشآفرینی فعالان اقتصادی دو کشور در این عرصه از آن رو حائز اهمیت است که به هر حال دولتها درگیر امور جاریه هستند و این بخش خصوصی است که باید راه را باز کند.