مخترع فرانسوی که «مرد آهنی واقعی» نامگذاری شده و پیش‌تر با اسکوتر برقی اش که با نیروی جت کار می‌کند از کانال مانش عبور کرد، حالا به دنبال ۲۵ داوطلب است تا وسیله جدیدی که اختراع کرده را امتحان کند.

فرانکی زاپاتای ۴۳ ساله ابتدا اعلام کرده بود قصد دارد ماشین پرنده‌ای بسازد که قادر به حرکت در جاده و همچنین هوا باشد. با این حال، JetRacer در واقع بیشتر شبیه نسخه پیچیده‌ای از اسکوتر برقی‌اش است با این مزیت که خلبان آن یک صندلی هم دارد.

این وسیله چرخ ندارد اما قادر است با استفاده از ۱۰ موتور توربو جت میکرو با سوخت نفت سفید به صورت عمودی برخاسته و فرود بیاید و تا ارتفاع تقریبا ۳ هزار متری برسد. در ساخت آن از فیبر کربن و تیتانیوم استفاده شده و با دو جوی استیک قابل کنترل است.

هیچ جزئیاتی در مورد هزینه ساخت و یا زمان عرضه آن در دسترس عموم قرار نگرفته و بعید است به این زودی‌ها چیزی در این باره اعلام شود.

این سازه در ابتدا برای بدلکاری و سرگرمی مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما زاپاتا مشتاق است روزی در زمینه عملیات امداد و نجات کوهستانی و یا اورژانس پزشکی در تصادفات جاده‌ای مفید واقع شود.

زاپاتا می‌گوید: «این دقیقا همان چیزی است که مردم درباره‌اش خیال‌پردازی می‌کنند. درونش می‌نشینی و پرواز می‌کنی. مثل قالی جادویی علاءالدین.»

او ادعا می‌کند که این هواپیما حداکثر ۲۵۰ کیلومتر در ساعت سرعت دارد اما خودش هنوز با آن بیش از ۱۳۰ کیلومتر در ساعت شتاب نگرفته است. زاپاتا در این باره می‌گوید: «مشکل، خودم هستم. در حال حاضر کمی می‌ترسم از این سریع‌تر پرواز کنم.»

در مجموع ۱۰۰ داوطلب برای شرکت در آزمایش‌های اولیه ازجمله روی شبیه‌ساز انتخاب می‌شوند و پس از آن ۲۵ نفر نهایی به ایالات متحده فرستاده می‌شوند. دلیلِ رفتن به آمریکا این است که برخلاف فرانسه، در آنجا نیازی به داشتن مجوز هوانوردی فوق سبک نیست.

زاپاتا در سال ۲۰۱۹ به اولین شخص در تاریخ تبدیل شد که به وسیله یک اسکیت بورد که با نفت سفید کار می‌کرد و خیلی بزرگ‌تر از یک سینی چای نبود از کانال انگلیسی عبور کند.

دستگاه پیشرفته‌ای که او ساخته بود با پنج موتور توربو جت کار می‌کرد و می‌توانست تا ارتفاع ۱۰ هزار پایی برسد. لباس زاپاتا در این پرواز از شخصیت اصلی فیلم ابرقهرمانی مرد آهنی الهام گرفته شده بود.

زاپاتا امیدوار است اختراع جدیدش به قطعه‌ای انقلابی در سخت‌ افزارهای نظامی تبدیل شده و وارد فاز تولید تجاری شود.