امروز به کارگیری چراغ مه شکن (Fog Lights) در بسیاری از کشورها به یک الزام تبدیل شده است، زیرا عملکرد آن در شرایط بد جوّی می تواند بسیار مفید باشد و از بروز حوادث جاده ای جلوگیری کند.

در سال های اخیر، می بینیم که تقریباً در همه محصولات داخلی از چراغ های مه شکن عقب و جلو استفاده می شود تا خودروهای داخلی بتوانند استانداردهای لازم را پاس کنند و با ایمنی بیش تری در جاده ها تردد کنند.

محل قرارگیری چراغ های مه شکن در کدام قسمت از عقب خودروهاست؟

چراغ های مه شکن در بیشتر خودروها هم در عقب خودرو وجود دارند و هم در جلوی خودرو. در عقب خودرو این چراغ معمولاً بر روی سپر قرار می گیرد، زیرا روی سپر فضای مناسبی برای نصب این چراغ ها وجود دارد، البته در برخی از خودروها این چراغ در سمت راننده قرار دارند و در برخی دیگر در وسط سپر. اما نمی توان خودروی فرمان چپی را یافت که چراغ مه شکن آن در قسمت راست سپر عقب قرار داشته باشد، زیرا در صورت قرارگیری چراغ مه شکن در سمت شاگرد سپر، راننده پشتی نمی تواند در هوای مه آلود مسیر را به درستی تشخیص دهد. در برخی دیگر از خودروها چراغ مه شکن در خود چراغ عقب قرار دارد، در این خودروها چراغ مه شکن می تواند هم در دو چراغ باشد و هم در برخی دیگر در چراغ سمت راننده باشد.

محل قرارگیری چراغ های مه شکن (Fog Lights) در کدام قسمت از جلوی خودروهاست؟

محل قرارگیری چراغ های مه شکن در جلوی خودروها زیر سپر است و این موقعیت تقریباً در همه خودروها یکی است. البته در برخی از خودروهای روز به دلیل پیشرفت در تکنولوژی چراغ های جلو (Headlights) دیگر نیازی به به کارگیری چراغ های مه شکن نیست و در این خودروها چراغ های مه شکن به چشم نمی خورد.

در چه مواقعی باید از چراغ مه شکن استفاده کرد؟
علت اصلی به کارگیری چراغ های مه شکن در خودروها این است که در شرایط بد جوّی که دید راننده ها کم می شود، به کمک بیاید و هم بتواند موجب دید بهتر راننده شود و هم خودرو را طوری روشن کند که دیگر راننده ها نیز بتوانند خودروی شما را در آن شرایط آب و هوایی ببینند. زمان درست روشن کردن چراغ های مه شکن در هوای مه آلود است که دید راننده ها بسیار کم می شود، اما در شرایطی مانند بارش شدید باران و برف هم نیز دید بسیار کم می شود و نیاز است با روشن کردن چراغ های مه شکن، هم بتوانید جاده را روشن کنید و هم خودروی خود را برای دیگر راننده ها نمایان کنید. البته در برخی شرایط اضطراری مانند زمانی که لامپ های خودرو سوخته است و یا در صورت روشن نشدن چراغ ها هم باید مه شکن ها را روشن کرد تا خودرو قابل دیدن شود.

در چه مواقعی نباید از چراغ مه شکن استفاده کرد؟
به طور کلی، در مواقعی که دید کافی دارید نباید از چراغ های مه شکن استفاده کنید زیرا نور این چراغ ها در مقایسه با دیگر چراغ های خودرو قوی تر است و در صورتی که، هوا مساعد باشد می تواند موجب اذیت شدن چشم دیگر راننده ها شود. از طرفی دیگر، هنگامی که چراغ مه شکن عقب خودرو را روشن می کنید در کلاستر خودروی شما نماد مه شکن عقب با رنگ زرد روشن می شود و چراغ زرد در کلاستر به معنای این است که چراغ مورد نظر فقط باید در شرایط اضطراری روشن شود. علت اضطراری بودن مه شکن عقب این است که نور قوی تری نسبت به دیگر چراغ های عقب دارد و در زمان ترمزگیری اجازه نمی دهد راننده خودروی پشتی به چراغ ترمزها توجه کند و احتمال بروز حادثه زیاد می شود.

به کارگیری مه شکن های جلو به اندازه مه شکن های عقب نمی تواند کورکننده باشد، زیرا اکثراً در زیر سپر نصب می شوند اما در برخی مواقع که خودروها از روبه‌رو نیز می آیند، نور این مه شکن های جلو می تواند اذیت کننده باشد.

بنابراین به طور کلی، روشن کردن چراغ های مه شکن در زمان هایی که دید کافی وجود ندارد لازم است و در صورتی که، دید کافی وجود دارد اصلاً توصیه نمی شود.

چگونه چراغ های مه شکن را روشن کنیم؟
در برخی از خودروها مانند پژو ۲۰۶، پارس و تندر ۹۰ برای روشن کردن چراغ های مه شکن باید یک قسمت از دسته تنظیم چراغ ها را که از بخش روشن کردن چراغ ها جداست بچرخانیم تا مه شکن ها روشن شوند. در اکثر این دسته ها با یک بار چرخاندن، مه شکن جلو روشن می شود و با یک بار دیگر چرخاندن مه شکن عقب روشن می شود.

در برخی دیگر از خودروها برای روشن کردن مه شکن، دکمه ها و کلیدهایی وجود دارد که با فشار دادن آن در زمان روشن بودن چراغ های کوچک، مه شکن ها روشن می شوند. این کلیدها عموماً در وسط و یا در سمت راننده داشبورد قرار دارند.

فرهنگ استفاده کردن از چراغ های مه شکن چیست؟
شما هم حتماً با افرادی برخورد کرده اید که در هوای عادی و زمانی که دید کافی وجود دارد از چراغ های مه شکن استفاده می کنند و این حس را دارند که با روشن کردن مه شکن ها خودرویشان جذاب تر به نظر می رسد، در حالی که، با روشن کردن مه شکن هایشان تنها موجب آزار و اذیت دیگران در خیابان ها به خصوص در زمان ترافیک می شوند. به همین دلیل، بهتر است در زمان هایی که نیازی به مه شکن نیست آن ها را روشن نکنید تا فرهنگ رانندگی خود را ارتقا دهید و موجب آزار و اذیت دیگران نشوید.