تمامی خودروها دارای حد استانداردی از مصرف سوخت هستند که این میزان با توجه به شرایط جاده و رانندگی متغیر است اما مصرف بیش از حد سوخت هشداری برای درست عمل نکردن برخی از اجزای خودرو است.
هر خودرویی با توجه به طراحی سیستم موتور، حجم موتور، نوع سوخت رسانی و…، حد استاندارد مصرف سوخت دارد.
یکی از بهترین راهها برای اندازهگیری مصرف سوخت این است که هنگام بنزین زدن مخزن را پر کنید و سپس کیلومتر شمار را صفر کنید و از این طریق میتوانید که مصرف بنزین خودرو شما با یک باک کامل چقدر است.
گاهی برخی عوامل موجب افزایش غیر عادی مصرف بنزین میشوند که این مساله باید بررسی و رفع شود. این مشکل میتواند عوامل متعددی داشته باشد:
۱- وجود نقص در هر یک از قسمتهای موتور که وظیفه هوا رسانی به موتور را دارند، همانند فیلتر هوا. تعویض به موقع فیلتر هوا، هرچند کم هزینه است، ولی تأثیر بسزایی در کاهش مصرف سوخت دارد.
۲- وجود نقص در هر یک از قسمتهای موتور که وظیفه تراکم، جرقه زنی و انفجار و تخلیه را دارند، مانند تنظیم نبودن زمان بندی باز و بسته شدن سوپاپها (تایم موتور)، زمان و قدرت جرقه زدن شمع خودرو، عدم استفاده از شمع مناسب و نقص کوئل خودرو (سیم پیچهای القایی هستند که در سامانه جرقهزنی خودرو قرار دارند) میتواند باعث بروز این مشکل شود.
۳- نقص در هر یک از قسمتهای ماشین که مستقیماً با اطلاعات مصرف سوخت در ارتباط هستند، همانند نقص سنسور اکسیژن، سنسور دمای آب، سنسور فشار هوا و سنسور دور موتور نیز در این امر تاثیر دارد. تشخیص این نقایص با دستگاه دیاگ مقدور است.
۴- نقص در قسمت چرخهای ماشین از قبیل: تنظیم نبودن باد لاستیکها، فرسوده بودن لاستیکها، تنظیم نبودن فرمان و درگیر بودن لنت ترمز با دیسک ترمز.
۵- به هم خوردن وضعیت آیرودینامیکی خودرو از قبیل: نصب باربند بزرگ، برداشتن سپر جلو، باز بودن دائمی شیشهها و….