آش ترخینه خوراک سرما خوردگیه. مطمئنم شماهم امتحانش کنید بهش علاقه مند میشید.و هر سال درست میکنید.
ترخینه آش محلی غرب کشوره،لرا و کردا همه درست میکنن.
(هر شهر یه مدل درست میکنه،من به سبک خودمون درست کردم،پس نه این روش من غلطه نه روش شما)

موادی که لازم داریم:
به ازای هر سه کیلو ماست
یک کیلو بلغور گندم
۱کیلو بلغور ریختم با ۳کیلو ماست ترش
(ماست رو یک شبانه روز بذارید بیرون از یخچال تا ترش بشه،اگه ترخینه ترش دوست دارید،اگه نه با ماست شیرین درست کنید)
زردچوبه ۱ق غ پر
نمک ۲ق غ
پونه خشک(میتونید از عطاری بخرید) میتونید از نعنا استفاده کنید به جاش.
بلغور گندمو بشورید خوب،به ماست اضافه کنید،نمک،زردچوبه و پونه ی خشک اضافه کنید،روی گاز بذارید و مدام هم بزنید،
هم بزنیداااا ولش نکنید که بریده میشه
خوب که سفت شد بذارید قشنگ خنک بشه،بعد بهش شکل بدید و بذارید جلوی افتاب تا خشک بشه،چند بار این طرف اون طرف کنید تا همه جاش خشک بشه،خوب که خشک شد بذارید داخل کابینت یا یخچال تا زمستون بشه و نوش جان کنید.(اگه خوب خشک نشه کپک میزنه ها)
و روش دوم اینه که بذارید داخل فریزر.(اینجوری ام خیییلی لذیذ میشه)

برای درست کردنش تو زمستون
شب قبل با اب سرد خیس کنید،صبح بذاریدش رو حرارت و هرچی آب کم شد بهش باز آب سرد اضافه کنید.
پیاز داغ فراوونم درست کنید و بهش اضافه کنید.
میتونید گوجه و بادمجون نگینی خورد شده و سرخ شده و سیب زمینی نگینی و حتی حبوبات مثل عدس و لپه اضافه کنید(ما فقط یه کم بادمجون و یه ذره گوجه اضافه میکنیم)

ویدئو از zahratorkashvaand