کتلت یکی از غذاهای حاضری و محبوب ایرانی است که طرفداران زیادی دارد و برای افطاری ماه رمضان یک وعده غذایی مناسب محسوب می‌شود.

 کتلت یکی از غذاهای حاضری و محبوب ایرانی است که طرفداران زیادی دارد و برای افطاری ماه رمضان یک وعده غذایی مناسب محسوب می‌شود.

کتلت یکی از غذا‌های خوشمزه و محبوب ایرانی‌هاست که در برنامه غذایی ما جایگاه ویژه‌ای دارد. تهیه کتلت معمولاً آسان است و زمان کمی برای طبخ نیاز دارد؛ همچنین مواد تشکیل دهنده آن ساده و در دسترس است. کتلت‌ها انواع متفاوتی دارند و بسیار متنوع هستند. برای مثال می‌توان به کتلت گوشت، کتلت سیب زمینی، کتلت مرغ و… اشاره کرد که نشان دهنده تنوع این غذاست.

کتلت مرغ یکی از انواع کتلت‌هاست که بسیار خوشمزه و درعین حال مقوی است؛ همچنین این کتلت خوشمزه برای افطار یک وعده غذایی مناسب محسوب میشود. در ادامه این مطلب طرز تهیه کتلت مرغ همراه با نکات مهم و فوت و فن‌های مربوط به طبخ آن تقدیم شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه کتلت مرغ

سینه مرغ: ۲ عدد
پیاز بزرگ: ۱ عدد
سیر: ۳ حبه
شیر: ۱ لیوان
سس مایونز: ۲ قاشق غذاخوری
نان تست: ۵ عدد
کره: ۲۰ گرم
جعفری خرد کرده تازه: ۳ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
روغن مخصوص سرخ کردن: به میزان لازم
نکات مربوط به مواد اولیه

مرغ

یکی از نکات بسیار مهم در تهیه انواع غذا‌ها انتخاب مواد اولیه سالم و تازه است. وقتی می‌خواهید مرغ را انتخاب کنید، حتماً جا‌هایی مانند ران و بال را که اتصال دارند، چک کنید؛ زیرا ماندگی و ناسالم بودن مرغ در این قسمت‌ها زود‌تر مشخص می‌شود. اگر این قسمت‌ها بوی نامطبوعی بدهد؛ یعنی مرغ تازه نیست. حواستان باشد مرغ‌هایی را که خیلی خیس هستند، انتخاب نکنید. رطوبت زیاد مرغ نشان دهنده این است که قبلاً فریز شده است. اگر از مرغ‌های بسته‌بندی استفاده می‌کنید، حتما تاریخ آن را چک کنید و حواستان باشد که مرغ خون‌آبه نداشته باشد.

پیاز

اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیاز‌ها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف‌ترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم‌تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می‌شود آن را خام خورد و یا در سالاد‌ها و دیپ‌ها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذا‌های مکزیکی هم بهترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می‌توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه‌بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ‌ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز‌های قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمی‌دهند؛ بنابراین برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.

طرز تهیه کتلت مرغ

۱ ـ برای شروع کار ابتدا پیاز را پوست و سپس به صورت خلالی خرد کنید.

۲ ـ کره را داخل ماهی تابه بریزید و آن را روی اجاق گاز بگذارید تا آب شود. پیاز‌های خرد شده را داخل ماهی تابه بریزید و کمی با کره تفت بدهید. وقتی پیاز نرم و سبک شد، سیر رنده شده را به آن اضافه کنید و سی ثانیه بعد اجاق گاز را خاموش کنید.

۳ ـ نان تست‌ها را داخل یک کاسه بگذارید و روی آن شیر بریزید تا کمی با شیر خیس بخورند.

۴ ـ سینه مرغ را از چرخ گوشت رد کنید؛ سپس پیاز و سیر تفت داده شده را همراه با نان تست‌های خیس خورده از چرخ گوشت رد کنید. حالا همه مواد را خوب هم بزنید تا با هم یکدست شوند.

۵ ـ در این مرحله نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، سس مایونز و جعفری خرد شده را به مایه کتلت اضاف کنید و دوباره هم بزنید تا همه مواد با هم یکدست شوند.

۶ ـ در مرحله آخر ماهی تابه را روی شعله اجاق گاز بگذارید و روغن مخصوص سرخ کردنی را داخل آن بریزید و صبر کنید تا روغن داغ داغ شود. از مایه کتلت به اندازه یک نارنگی کوچک بردارید و به شکل دلخواه در بیاورید و داخل روغن بگذارید تا سرخ شود. حتما شعله اجاق گاز را کم کنید تا کتلت‌ها کاملا مغزپخت شوند. بعد از اینکه یک طرف کتلت سرخ شد، کتلت را برگردانید تا سمت دیگر آن هم سرخ و پخته شود. در آخر کتلت‌های سرخ شده را روی کاغذ مخصوص جذب روغن بگذارید تا روغن اضافی آن گرفته شود. این کتلت خوشمزه را می‌توانید با نان و سبزی خوردن تازه میل کنید.