کاچی کرمانی یا آب روغنو یکی از معروف ترین کاچی های اصیل ایرانی می باشد که که قدمت چند ساله دارد و مانند یک بمب انرژی است بخصوص افرادی که بینه بدنی ضعیفی دارند و یا کم خونی دارند و مخصوصا خانم های که به تازگی زایمان کردند و بینه بسیار ضیعفی دارند کاچی بهترین غذا می باشد. این کاچی خوشمزه در کرمان به شکل های مختلفی تهیه می شود و ما سعی کردیم به بهترین شکل ممکن و راحت ترین رسپی به شما یاد دهیم تا بتوانید یک کاچی درجه یک تهیه کنید. اما در انتهای پست ویدیو آموزشی مربوط به کاچی کرمانی را نیز می توانید مشاهده کنید. 

مواد لازم برای تهیه کاچی کرمانی مقوی و سالم
آرد برنج ۱/۳ پیمانه
آرد گندم ۱/۴ پیمانه
آرد سهن یا جوانه گندم ۱/۴ پیمانه
چهار زیره آسیاب شده (زیره سبز، زیره سیاه، تخم شوید، رازیانه) ۲ ق غذا خوری
چهار مغز ( بادام، گردو، پسته، فندق یا نارگیل) ۴ ق غذا خوری
روغن حیوانی به مقدار لازم
دم نوش گل گاوز بان، بابونه، بهار نارنج، گلرنگ (گل خشت) ۵ لیوان
زردچوبه ۱ ق چای خوری
سیاه دانه، هل و دارچین به مقدار لازم
نبات به مقدار لازم
 
طرز تهیه کاچی کرمانی به روش سنتی
مرحله اول: آماده سازی
ابتدا چهار زیره که مواد استفاده شده در آن را باهم مخلوط و داخل آسیاب بریزید تا پودر شود. چهاز مغز گفته شده را داخل آسیاب ریخته و پودر کنید. شما می توانید به دلخواه از مغز های مختلف برای تهیه این کاچی استفاده کنید.

مرحله دوم: جوشاندن دمنوش
در ادامه داخل یک شیرجوش تمام دمنوش های گفته شده را بریزید و ۲ شاخه نبات به آن اضافه کنید و روی آن ۵ لیوان آب جوش بریزید و روی حرارت کم قرار دهید تا دمنوش ها خوب دم بکشند. آرد ها را به صورت جداگانه الک کنید.

مرحله سوم: تفت دادن آرد
سپس داخل یک قابلمه آرد گندم را بریزید و بعد کمی تفت دهید، سپس آرد برنج را نیز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی خامی آرد ها گرفته شود و در انتها آرد سهن را نیز ریخته و خوب مواد را تفت دهید. سپس به اندازه ۱.۵ ق غذا خوری کره یا روغن حیوانی به آرد ها اضافه کنید و خوب هم بزنید تا آرد ها داخل روغن سرخ شوند و بعد زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید.

مرحله چهارم: تهیه کاچی کرمانی
در ادامه باید مخلوط چهار زیره را اضافه کنید و کمی مواد را هم بزنید و بعد مخلوط چهار مغز را نیز اضافه کنید و هم بزنید. بعد حرارت را خیلی کم کنید و دمنوش دم کشیده را به مواد اضافه کنید و بعد بهتر است یک صافی کاچی را رد کنید تا گلوله های آرد باز شود. سپس داخل قابلمه ریخته و به ان هل و دارچین و سیاه دانه اضافه کنید و روی شعله ملایم هم بزنید تا کاچی غلیظ شود. نوش جان

 
نکات کلیدی در تهیه کاچی کرمانی
غلظت مواد کاملا سلیقه ای می باشد و هر چقدر سرد تر شود کاچی غلیظ تر می شود.
در کرمان از ادویه های همچون زنجبیل، موردانه، فلفل سیاه نیز استفاده می شود.
اگر دوست دارید رنگ کاچی شما تیره باشد باید آرد گندم را بیشتر تفت دهید.
بجای نبات از عسل نیز می توانید استفاده کنید.
به دلخواه در انتها می توانید از عسل نیز استفاده کنید.