ماست کوزه ای
مواد لازم:

۱- شیر
۲- مایه ماست به ازای هر لیتر ۱ ق.غ

نکات ؛

۱- مایه ی ماست، ترکیب مساوی شیر و ماسته. ماستی که قراره به مایه ی ماست اضافه بشه رو از ۲ ساعت قبل از یخچال خارج کنید که هم دمای محیط باشه، مایه ی ماست رو خوب هم بزنید که بافتش یکدست بشه .
۲- اجازه بدید شیر به آرومی گرم بشه تا آماده ی مایه زدن بشه.
۳- وقتی شیر تبدیل به ماست شد فورا از جای گرم خارج کنید تا آب نندازه .
۴- جوشیدن شیر حداقل نیم ساعت زمان میبره تا شیر آب اضافشو از دست بده و غلیظ بشه توی این مدت مواظب باشید شیر ته نگیره تا بوی سوختگی نده.
۵- در صورتی که ماستی که برای مایه ی ماست استفاده میکنید ترش باشه طبیعیه که ماستتون هم ترش میشه.
۶- اگه شیر هنگام مایه زدن دماش زیاد باشه ، منجر به ترش شدن ماست میشه.
۷- ماستی رو که میزنید به مدت سه روز در یخچال بهش استراحت بدید تا حسابی جا بیفته و غلیظ بشه.
۸- ظروف سفالی بدون لعاب ماست با کیفیتی به شما میده اما اگر در دسترستون نبود، میتونید از ظروف فلزی یا شیشه ای هم استفاده کنید.

از صفحه اکوفود