میشه گفت این نان هویت و امضای جنوب ایران و بیشتر سواحل خلیج فارسه، اگه به این مناطق سفر کنید حتما خوردن این نان رو هم تجربه میکنید.
شما هم اگر جاهایی رو میشناسید که این نان رو درست می کنند برای ما بنویسید.
این نان با مواد متفاوتی ترکیب میشه اما ماده اصلی طعم دهنده اش یا سوراغ است یا مهیاوه، سوراغ با استفاده از خاک سرخ جزیره هرمز تهیه میشه و در زبان محلی به این خاک گُلَک میگن.
.
نان تموشی که خاله صفیه در جزیره زیبای هرمز برای ما درست کردند تخم مرغ و روغن و سوراغ داشت.
.
سوراغ و مهیاوه دو نوع طعم دهنده و افزودنی سنتی و اصیل مناطق جنوب هست که در غذاها و خوراکی هاشون استفاده میشه.
.
همونطور که خاله صفیه داشت نان تموشی درست می کرد خاله خیری هم مشغول آماده کردن حنا برای جشن شب نیمه شعبان شد، مردم منطقه به این جشن، حق لیلی میگن و اون رو خیلی با شکوه برگزار می کنند، حنا بستن هم یکی از سنت های مرسوم مردم محلی در جشن هاست.
از صفحه «دورنیست»