محلی‌های بابل از گذشته تا امروز این غذای ساده و لذیذ را با سبزی‌های کوهی و بومی این منطقه تهیه می‌کردند، اما ما در تهیه مواد لازم سبزی‌های در دسترسی را جایگزین کردیم.
انواع مختلفی از شامی در استان‌های مختلف کشورمان طبخ می‌شود. اما واقعیت این است که طعم و رنگ و بوی هیچ کدام به شامی بابلی نمی‌رسد. محلی‌های بابل از گذشته تا امروز این غذای ساده و لذیذ را با سبزی‌های کوهی و بومی این منطقه تهیه می‌کردند اما ما در تهیه مواد لازم سبزی‌های در دسترسی را جایگزین کردیم تا همان عطر و بو و طعم به یاد ماندنی این شامی خوشمزه را در سفره‌هایتان داشته باشید.

مواد لازم
سیب زمینی ۴ عدد
گوشت گوسفندی  ۲۰۰ گرم
لپه خیس خورده یک پیمانه
سبزی معطر شامل نعنا، پونه، شنبلیله، جعفری، تره، برگ سیر به مقدار نیم کیلو
پیاز یک عدد درشت
تخم مرغ یک عدد
نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم 
روغن مناسب سرخ کردن ۵ قاشق غذاخوری

طرز تهیه شامی بابلی
سیب زمینی‌ها را آب‌پز و سپس با رنده پوره کنید. گوشت، لپه، یک عدد پیاز را در آب و روی حرارت بگذارید تا پخته شود. در این مرحله کمی فلفل سیاه به آب غذا اضافه کنید. سبزی را داخل قابلمه که از آب جوش پر شده بریزید تا کمی نرم شود. ۲ حبه سیر یا کمی پودر سیر به سبزی اضاقه کنید. لپه، گوشت و سبزیجات و پیاز پخته شده را در غذاساز بریزید و مخلوط کنید تا پوره یک دست درست شود.

این پوره را به سیب زمینی و یک عدد تخم مرغ و ادویه ها اضافه می‌کنیم و دوباره مخلوط می‌کنیم. در مرحله بعد روغن را در تابه داغ می‌کنیم و به اندازه یک نارنگی متوسط از مواد بر می‌داریم و با دست به صورت دایره درمی‌آوریم و وسط آن را سوراخ می‌کنیم و با دورگیری ظاهر مرتب‌تری به آن می دهیم. دو طرف شامی را در روغن سرخ می کنیم. می‌توانید این شامی را با ترشی فلفل یا خیار شور و گوجه سرو کنید.