افق کوروش/ خوراک لوبیا چیتی  غذای ایرانی داغ و خوشمزه با پیاز داغ و رب گوجه فرنگی یکی از انواع غذاهای نونی و ساده و اتفاقا مقوی و گیاهی است. خوراک لوبیا چیتی یک غذا با رب گوجه خوشمزه، یک ایده مناسب برای افطاری کم هزینه، یک غذای ساده برای ناهار زمستانی و غذای تابستانی و البته یک صبحانه خوشمزه انگلیسی است که کوچک و بزرگ دست رد به سینه آن نمی‌زند. خوراک لوبیا چیتی برای شام خنک تابستانی و البته به عنوان یک نذری ساده را بعضی با قارچ و بعضی بدون قارچ می‌پسندند که اتفاقا نوع سنتی خوراک لوبیا چیتی است و بسیار هم لذیذ است. 
مواد لازم برای ۱۰ نفر
 لوبیا چیتی: ۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار
پیاز: ۱ عدد بزرگ
سیر: ۳ حبه
گوجه فرنگی: ۲ عدد متوسط

رب گوجه فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
روغن مایع: به مقدار لازم

طرز تهیه
 مرحله اول؛ خیساندن لوبیا چیتی
 طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی بسیار ساده است. برای این کار باید در اولین مرحله لوبیا چیتی را از شب قبل با آب ولرم خیس کنید. لوبیا چیتی حداقل باید ۱۲ ساعت خیس بخورد. در این مدت چند بار آب لوبیا چیتی را عوض کنید تا نفخ لوبیا کاملاً گرفته شود. از طرف دیگر این کار موجب می شود تا لوبیا بهتر و سریع تر پخته شود.
مرحله دوم؛ پختن لوبیا چیتی
 در دومین مرحله از طرز تهیه خوراک لوبیا باید لوبیاها را در یک قابلمه مناسب بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید. به ازای هر ۳ لیوان لوبیا چیتی باید ۶ لیوان آب به لوبیاها اضافه کنید. سپس کمی فلفل سیاه، زردچوبه و روغن به آن اضافه کنید. سپس قابلمه لوبیا را روی شعله ملایم گاز قرار دهید تا به خوب پخته شود. در این مدت زمانی که لوبیاها کمی پخته می شوند، به سراغ آماده کردن سس خوراک لوبیا بروید. توجه داشته باشید که در انتها و زمانی که لوبیا کاملاً پخته شد می توانید نمک را به آن اضافه کنید. اضافه کردن نمک در ابتدای پخت لوبیا موجب می شود تا لوبیای شما سفت شود و به خوبی پخته نشود.
مرحله سوم؛ سرخ کردن پیاز
 بعد از اینکه لوبیاها را به خوبی پختید، باید به سراغ درست کردن پیاز داغ بروید. برای تهیه پیاز داغ خوراک لوبیا پیازها را به صورت نگینی خرد کنید. سپس مقداری روغن در ماهیتابه بریزید. اجازه دهید داغ شود. پیاز را به روغن داغ اضافه کنید و آن قدر سرخ کنید تا رنگ پیاز ها طلایی شود.
مرحله چهارم؛ آماده کردن سس گوجه فرنگی خوراک لوبیا

 بعد از این که پیاز داغ را آماده کردید، در این مرحله از طرز تهیه خوراک لوبیا باید مقداری از پیاز ها را در ظرف بریزید و کنار بگذارید. بقیه پیاز را داخل ماهیتابه بگذارید. گوجه فرنگی ها را در آب جوش قرار دهید. بعد آن را به آب یخ منتقل کنید. با این روش به سادگی پوست گوجه فرنگی ها را جدا کنید و آن ها را له کنید. می توانید از گوجه فرنگی رنده شده نیز برای درست کردن سس خوراک لوبیا چیتی استفاده کنید. بعد از میکس کردن گوجه آن را به پیاز داغ ها اضافه کنید. سپس سیر را نیز رنده کنید و به سایر مواد اضافه کنید. حال این ترکیب را به خوبی در روغن سرخ کنید و تفت دهید تا آب گوجه فرنگی بخار شود. سپس این ترکیب را به لوبیا چیتی در حال پخت اضافه کنید.
مرحله پنجم؛ اضافه کردن رب گوجه فرنگی به خوراک لوبیا
 بعد از این که سس گوجه را به لوبیا چیتی در حال پخت اضافه کردید، در این مرحله از طرز تهیه خوراک لوبیا ساده باید صبر کنید تا لوبیا به همراه سس آن به خوبی پخته شود و آب خوراک غلیظ شود. معمولا آماده شدن لوبیا حدود ۳ تا ۴ ساعت طول می کشد. سپس به نیمی دیگر از پیاز داغ را کنار گذاشته بودید، مقداری رب گوجه فرنگی اضافه کنید و با کمی روغن سرخ کنید تا طعم خامی رب باید گرفته شود.
 مرحله ششم؛ اضافه کردن رب و سرو کردن خوراک
 در اواخر پخت لوبیا ترکیب پیاز داغ و رب گوجه را به آن اضافه کنید و صبر کنید تا خوراک لوبیا چیتی غلیظ شود. نمک لوبیا را هم اندازه کنید و با مقداری آبلیموی تازه و در صورت دلخواه کمی گلپر میل کنید. اگر دوست دارید غلظت خوراک شما بیشتر شود، در اواسط پخت لوبیا می‌توانید آن را با گوشتکوب بکوبید تا حسابی لعاب دار شود.