تخمه آفتابگردان یک دانه بسیار مغذی می باشد که در کشور ما دارای محبوبیت زیادی است. خواص نوع خام این تخمه بیشتر از نوع بو داده و پخته آن می باشد. در روش بو دادن تخمه آفتابگردان طرز بو دادن آن خیلی مهم است و بهتر است در حرارت مناسب این کار صورت گیرد.
بو دادن تخمه، روشی است که طی آن تخمه آفتابگردان خام می تواند به نمونه هایی دیگر تبدیل گردد. بو دادن تخمه با حرارت دادن آن حاصل می شود که در این مرحله، تخمه آفتابگردان با توجه به نوع طعم دهنده، طعم های متفاوتی را می گیرد.روش بو دادن باید به درستی انجام شود زیرا این مرحله تعیین کننده میزان کیفیت تخمه آفتابگردان بو داده، خواهد بود. برای این امر با این مقاله از دلگرم همراه شوید.
۱. روش تفت تخمه آفتابگردان با ماکروویو
سلام به همه خانم گلها شاید بعضی از خانم ها خودشون انواع تخمه رو توی خونه رو اجاق گاز تفت (بو دادن) به اصطلاح تفت میدن و خوب میدونید که یه کاره زمانبر و سختی هست. باید سر اجاق ۵/۱ الی ۲ ساعت سرپا وایستین و مرتب هم بزنید تا تخمه هاتون بپزه و تازه مواظب باشین نسوزه منم این مشکلو داشتم .همسرم قبل از عید تخم آفتابگردان و تخم کدو از هر کدوم ۵ کیلو گرفته بود و از من خواست هر از گاهی کمی از اونارو تفت بدم وتازه تازه آقا میل کنن .منم واقعیتش سختم بود ۲ساعت سر اجاق وایستم از تنبلی زیاد نابغه شدم و با خودم گفتم با ماکروویو امتحان کنم.
ببینم میشه تخمه هارو داخلش تفت داد یا نه دست به کار شدم وامتحان کردم و چه شد حالا اینجا دستورشو میزارم و مطمئنم به درد خیلی ازخانم گلها میخوره اینکارو امتحان کنید .
طرز تهیه تخمه آفتابگردان با ماکروویو
مواد لازم جهت بو دادن تخمه آفتابگردان در منزل
تخمه به دلخواه
نشاسته ۱ق م خ
آبلیمو ۲ق غ خ
نمک بدلخواه
آب کمی
روش انجام کار :
مقداری آب نمک درست کنید ونشاسته حل ش و آبلیمو رو بهش اضافه کنید و با هم خوب مخلوطش کنید و تخمه هاتونو آغشته به این مواد کنید و سپس دوباره کمی نمک روشون بپاشید در یه بشقاب بزرگ چینی بریزین و روی پایه بلند ماکروویو قرار دهید و با درجه micro 0/100 به مدت ۲تا ۶ دقیقه قرار دهید هر ۳ دقیقه در ماکروویو رو باز کنید تخمه ها رو زیررو رو کنید دوباره درو ببندید و استارت رو بزنید.
وقتی هر دو ۶ دقیقه تموم شد با پخت ترکیبی گریل و کانوکشن بمدت ۶ دقیقه که هر۵/۱دقیقه در ماکروویو را باز کنید و زیر رو رو کنید و دوباره درشو ببندید و۵/۱ دقیقه دوم را ادامه بدیدیکی از تخمه ها رو بخورید اگه پخته بود به ۳ دقیقه دوم نیاز نیست اگه نپخنه بود مرحله دومم ادامه بدید ولی خیلی مواظب باشید چون زود میسوزه.
۲. روش بو دادن تخمه ها با ماهیتابه
تخمه ها را در یک آبکش میریزیم و زیر آب سرد حسابی شستشو میدهیم. تخمه ها را بعد از شستن به اندازه کافی نمک میزنیم و میگذاریم تا خشک شوند یا بدون نمک خشکشان میکنیم. (بعداً هم میشه نمک اضاف کرد.)الان تخمه ها آماده هستند که بو داده شوند. آنها را داخل یک ماهیتابه با حرارت کم ریخته و مرتباً هَم میزنیم، بعد از مدتی تخمه ها شروع به صدا کردن میکنند، (تق تق) که با هر صدا یکی از تخمه ها سرشان باز میشود.وقتی کمی رنگ تخمه ها تغییر کردند آماده هستند. یکی از تخمه ها را امتحان می کنیم که خاطر جمع شویم تا مغز آن خام نیست. اگر در ابتدای کار که تخمه ها خیس بودند نمک زدید که دیگر نمک نمیخواهند و کارمان تمام است.
ولی اگر بدون نمک خشک کردید، نصف استکان آب را با یک قاشق غذاخوری یا مرباخوری نمک (نسبت به حجم تخمه باید در نظر بگیرید که نمک چقدر باشد که شور نشود.)همچنین یک قاشق مرباخوری لیمو ترش اضافه می کنیم و روی تخمه ها میریزیم و مخلوط می کنیم. سپس یکی از تخمه ها را تست میکنیم اگر کم نمک بود باز نمک اضافه می کنیمخب مسلماً دوباره تخمه ها خیس میشوند برای همین دوباره با حرارت ملایم هم میزنیم تا این خیسی از بین برود و تخمه ها خشک شوند.
برای تهیه تخمه بو داده به این نکات توجه داشته باشید
میتوانید این کار را توسط دستگاه بو دادن تخمه ها انجام دهید تا خوشمزه تر شوند. تخمه های مثل تخمه طالبی و خربزه تکه های لزجی دارند که به راحتی کنده نمی شوند.
بچه های امروز را نمی دانیم اما زمان کودکی ما این دانه های ریز بوداده به همراه گندمک و برنجک، یکی از میان وعده ها و خوراکی های مدرسه مان بود. شما می…
این نوع تخمه ها را ابتدا داخل یک شیشه میریزیم و درش را میبندیم، یک روز تا یک روز و نیم وقت میبرد تا کمی حالت ترشیدگی پیدا کنند و این تکه های لزج از تخمه جدا شوند. همچنین پوست بعضی از این تخمه ها نازکتر است پس حرارت شعله را کمتر کنید.
روش طعم دار کردن تخمهها
همچنین میتوانید تخمه های طعم دار نیز تولید کنید. طعم دار کردن تخمه که در مرحله بو دادن و تفت دادن آن با میزان حرارت مناسب، صورت می گیرد، تخمه را به انواع طعم های نمکی، شور، گلپری، سرکه ای و… تبدیل می نمایند.این نوع تخمه ها مورد پسند عموم مصرف کنندگان می باشند به همین دلیل در مقادیر عمده تولید و عرضه می شود.