سس پستو یکی از سس‌های پرمصرف در جهان است که به‌دلیل طعم خاص آن طرفداران زیادی دارد. این سس با غذاهایی مثل انواع پاستا، ساندویچ و پیتزا سرو می‌شود.
  طرز تهیه:
۱- برگ‌های ریحان را جدا کنید  و بشویید، سپس داخل آبکش بریزید  تا آب اضافی‌شان برود.۲- برگ‌های ریحان را به‌همراه پنیر پارمزان داخل مخلوط‌کن بریزید و مغز گردو را اضافه کنید.۳- برای تهیه سس پستو به سلیقه خود می‌توانید مغز بادام‌هندی، بادام‌زمینی یا پسته را جایگزین مغز گردو کنید. اگر می‌خواهید از بادام‌هندی یا بادام‌زمینی استفاده کنید، حتما آن‌‌ها را قبل از اضافه کردن به دیگر مواد کمی تفت دهید.۴- سیر را به‌همراه آب لیموترش ،مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه کنید.۵- در مخلوط‌کن را بگذارید  و چند بار هم بزنید تا مواد کاملا یکدست و به‌ شکل پوره شود.
۶- سس را از مخلوط‌کن خارج کنید  و داخل یک ظرف مناسب بریزید.
۷- روغن زیتون را به سس، اضافه و با قاشق ترکیب  کنید تا یکدست شود. سپس سس را در ظرف دردار در یخچال نگهداری کنید.
 مواد لازم     
 برگ ریحان: ۵۰۰گرم
   پنیر پارمزان: ۱۵۰گرم
   مغز گردو: ۱۰۰ گرم
   سیر: ۳ حبه
   روغن زیتون: یک پیمانه
  آب لیموترش: یک قاشق چای‌خوری
   نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی