تو سفری که به سمنان داشتم ، رفتیم به شهر سنگسر (مهدیشهر) تا در مورد یکی از شنیدههام، یعنی آرشه بیشتر بدونم و از نزدیک امتحانش کنم …
دوستای سنگسری بهم گفته بودن : تو شهرمون یه خوراکی خیلی مقوی داریم به اسم آرشه که باید حتماً تجربش کنی، خوشحالم که تو این سفر فرصتش پیش اومد تا شما رو هم با این فرآوردهی لبنیِ اصیل ایران آشنا کنم
بطور کلی برای کسایی که دفعه اول مزش رو میچشن؛ از خودش طعم خاصی نشون نمیده، اما با عسل یا انواع مربا که مصرفش کنی، متوجه میشی چه گزینهی هیجانانگیزی واسه وعدهی صبحونه و یا میان وعدهست از نظر طعم شبیه به حلوای رقیقی هست که از خودش شیرینی نداره .
آرشه یکی از فرآوردههای لبنیه که مخصوصِ عشایر شهر سنگِسرِ (یا مهدیشهر) استان سمنانه.
این صبحانهی مقوی از تفت دادن پنیر گوسفندی با مقداری زردچوبه یا زعفرون تهیه میشه.
تاریخچهی آرشه به گفتهی قدیمیها به دو سه هزار سال پیش برمیگرده که خانومی به اسم زرشه یا زریشوم برای این که بتونه مدت زمان بیشتری پنیر رو نگه داره، این روش رو ابداع کرد
از صفحه لقمه