حجم دقیق مواد لازم برای ۱۰۰ نفر:
  لپه تبریزی: ۲۰ لیوان (هر لیوان ۱۸۰ گرم)
   گوشت گوسفندی با استخوان‌: ۹ تا ۱۰ کیلو
   زردچوبه: ۶۰ گرم
   فلفل سیاه: ۱۵ تا ۲۰ گرم
   پودر پیاز: ۴۵ گرم

   پیاز: ۴ کیلو
   ۷ تا ۸  عدد پیاز متوسط برای پخت اولیه لپه‌ها
   لیمو عمانی: ۳۰ عدد
   گلاب: برای پخت اولیه لپه‌ها سه چهارم لیوان
   رب گوجه فرنگی: ۲۰ قاشق یا ۵/۱ کیلو
   روغن جامد: ۹۰۰ گرمی یک عدد
   روغن مایع: یک عدد کوچک
  گلاب: برای آخر پخت خورشت سه چهارم لیوان  
   پودر گل سرخ: ۲۰ قاشق چای خوری
   پودر دارچین: ۶ تا ۷ قاشق ادویه پر
   نمک: به میزان لازم (حدود یک چهارم پیمانه)  
   محلول دارچین و هل: ۱۰ عدد چوب دارچین و ۲۰ عدد دانه هل را با ۴ لیوان آب می‌گذاریم یک ساعت بجوشد، ۳ عدد چوب دارچین هم در خود خورشت می‌ریزیم و در انتها جدا می‌کنیم

   هل باکیفیت آسیاب شده : حدود ۳ قاشق غذاخوری
     زعفران دم کرده : یک قوری
 دستور پخت:
۱ در مرحله اول لپه‌ها را حدود ۴ ساعت خیس کنید.  
۲ بعد پیازها را در خرد کن بریزید.
۳ روغن جامد و روغن سرخ‌کردنی را در قابلمه بریزید و زمانی که داغ شد پیازها را اضافه کنید. حدودا ۲۰ تا ۲۵ دقیقه زمان می‌برد تا سرخ شود.  
۴ حتما بعد از سبک شدن پیازها به آن‌ها زردچوبه بزنید.  
۵  سپس  گوشت‌ها آب ‌جوش بریزید تا یک لایه سفید روی آن‌ها ایجاد شود و زمانی که داخل قابلمه هست خونابه پس ندهد. بعد  حدود ۲۰دقیقه تفت دهید.
۶ در ادامه پودر پیاز و فلفل سیاه را اضافه کنید. خوب زیر و رو کنید و تفت دهید.

۷ جداگانه لپه‌ها را با پیاز و گلاب بپزید.
۸ بعد از یک ساعت که لپه‌ها پخت، آبکش کنید و کف روی آن‌ها را دور بریزید.
بعد داخل یک تابه کمی تفت دهید.  
۹ لیموها را جدا داخل آب جوش بگذارید؛ تخم‌های لیمو را در بیاورید و بگذارید یک ساعت بماند تا تلخی‌اش گرفته شود.  
۱۰ در اواخر پخت خورشت، باید به آن زعفران دم‌کرده غلیظ، پودر دارچین و هل آسیاب شده و گلاب اضافه کنید.  
۱۱ جداگانه هم چوب دارچین و هل را با چند لیوان آب، روی حرارت بگذارید و وقتی کامل عصاره‌اش درآمد، این عصاره را داخل خورشت بریزید.  
۱۲ بعد از این‌ که ۳ ساعت از پخت گوشت و پیاز گذشت، رب را در روغن حسابی تفت دهید تا رنگش باز شود و روغن، رنگ رب را بگیرد. بعد لپه را با روغن تفت دهید و همه را با هم به خورشت اضافه کنید.
۱۳ در تمام مراحل پخت خورشت، درِ قابلمه باید بسته باشد. یک ساعت آخر هم لیموها را اضافه کنید و نمک بزنید. ۱۵ دقیقه آخر هم پودر گل سرخ را  اضافه کنید.

نویسنده : فهیمه میرزایی | مدرس آشپزی