افطاری بپزیم؛ «فطیر مغزدار پنبه ای» نرم و خوشمزه
مواد لازم :
آرد نان ( سبوس دار و تیره) ۴ لیوان فرانسوی یا ۵۰۰ گرم
روغن مایع۱/۳ لیوان یا ۱۳۰ گرم
شیر ولرم یک لیوان ۲۴۰ گرم
شکر ۱/۲ لیوان یا ۱۰۰ گرم
زردچوبه ۱/۲ ق چ
زنجبیل ۱ ق چ
نمک ۱/۲ ق چ
مخمر فوری ۱/۲ ق غ + ۱/۲ آب ولرم + ۱ ق غ شکر= جهت عمل آوری (البته چون فوری هست نیاز نداره ولی برای تست سالم بودن انجام میشه)
مواد رومال:
زرده تخم مرغ ۱ عدد
شیر ۲ ق غ
وانیل نصف ق چ
زعفران دم کرده غلیظ یک ق غ
مواد میانی فطیر:
روغن مایع ۱۱۰ گرم
آرد ۱۲۵ گرم
زردچوبه نصف ق چ
ابتدا مخمر فوری رو با شکر و آب حل کرده و میذاریم یه گوشه نیمه گرم تا عمل بیاد ( بازم میگم مخمر فوری اسمش روشه و نیاز به این کارا نداره ولی برای تست سالم بودن مخمر ما انجام میدیم.)
حالا آرد رو الک کرده و بهش مواد خشک یعنی ادویه و نمک و شکر رو اضافه کرده و هم میزنیم.
مایعات ( روغن مایع پخت و پز و شیر ولرم و زعفران دم کرده) رو اضافه میکنیم و هم میزنیم .
سه چهار دقیقه خمیر رو ورز میدیم.
کف یه کاسه رو چرب میکنیم و خمیر رو توش قرار میدیم روش نایلون و دستمال میذاریم و یک جای نیمه گرم قرار میدیم تا یک ساعت استراحت کنه و ور بیاد ( از قیافه خمیر مشخص میشه ور اومده یا نه)
میریم سراغ اماده کردن رومال:
همه مواد رو شامل زعفران + شیر + وانیل + زرده تخم مرغ با چنگال مخلوط کرده و داخل یخچال میذاریم.
طرز تهیه مواد میانی فطیر :
ارد + روغن مایع + زردچوبه رو روی حرارت ملایم تفت میدیم تا حدی که فقط بوی خامی ارد از بین بره.
خمیر که ور اومد به چونه هایی با وزن مساوی تقسیم میکنیم. با وردنه پهن میکنیم
روش رومال میزنیم و اگه خواستید از مغزی فطیر داخل خمیر بذارید و لبه ها رو خووووب فیکس کنید که باز نشه.
روی خمیر رومال زده و چند تا سوراخ ایجاد کنید و روش با هر قالبی که دوست دارید طرح بدید.
توستر یا فر رو از قبل یک ربع گرم کنید داخل سینی نون رو قرار بدید و طبقه وسط قرار بدید و ۱۲ تا ۱۵ دقیقه بپزید
منبع:maaryam.jaberi