مواد لازم برای ۴ نفر
خیار ۴ عدد بزرگ
گوشت ۴۰۰ گرم
لپه ½ لیوان
عدس ½ لیوان
کشک ½ لیوان
پیاز ۲ عدد
سیر ۲ حبه
نعناع خشک ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی
طرز تهیه آش خیار
مرحله اول
برای تهیه آش خیار سنتی در ابتدای کار لپه و عدس را می شوییم، سپس درون یک کاسه آب قرار می دهیم تا نفخشان گرفته شود. در همین حین یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار داده و مقدار کمی روغن به آن اضافه می کنیم.

مرحله دوم
در این مرحله سیرها را به صورت ریز خرد کرده و به قابلمه اضافه می کنیم، سپس کمی تفت می دهیم تا عطرشان خارج شود. در ادامه گوشت را به همراه مقداری زردچوبه به قابلمه اضافه کرده و چند دقیقه تفت می دهیم تا تغییر رنگ دهد.
 
مرحله سوم
حالا چند لیوان آب اضافه می کنیم و اجازه می دهیم گوشت با حرارت ملایم به مدت ۳۰ دقیقه بپزد. در ادامه خیارها را به صورت نگینی خرد می کنیم و در صورتی که دارای تخمه های بزرگ هستند، حتما تخمه هایشان را خارج می کنیم.

مرحله چهارم
در این مرحله لپه و عدس را آبکشی می کنیم، سپس به قابلمه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم به همراه گوشت به طور کامل بپزند. در همین حین یک تابه مناسب روی حرارت قرار داده و مقد اری روغن اضافه می کنیم.

مرحله پنجم
حالا پیازها را به صورت خلالی یکدست خرد کرده و به تابه می افزاییم، سپس به خوبی تفت می دهیم تا پیاز به طور کامل طلایی شود. پس از خارج کردن پیاز داغ از تابه، نعناع را به تابه اضافه کرده و در حد ۳۰ ثانیه تفت می دهیم.
 
مرحله ششم
پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت، خیارها را به همراه کشک و نصف نعناع داغ و پیاز داغ اضافه کرده و اجازه می دهیم آش به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه جا بیفتد. در آخر آش را درون ظرف می کشیم و با پیاز داغ و نعناع داغ تزیین می کنیم.
منبع: چی شی