یه خمیر فوق العاده براتون آوردم با کشسانی خیلی زیاد که دستتون باز باشه برا انواع پیده،اشترودل،پیتزا…. استفاده کنید🤌🏻
مواد میانی پیراشکی کاملا سلیقه ای هست اما من اسلاید آخر مواد گوشت و قارچ رو براتون گذاشتم،حالا هرچیو خواستین خودتون حذف یا اضاف کنید
✅مواد لازم برای ۹ عدد خمیر پیراشکی بزرگ
تخم مرغ ۱ عدد
آرد قنادی ۲ لیوان (از آرد نانوایی هم میشه استفاده کنید)
❌آرد شاید ۲-۳ قاشق کمتر یا بیشتر استفاده بشه(بسته به جنس آرد و سایز تخم مرغ)❌
آب ولرم نصف لیوان
شکر ۱ ق چایخوری
خمیر مایه فوری ۲ ق چایخوری
روغن مایع ۱/۴ لیوان(داخل فیلم نگفتم،یادتون نره)
نمک ۱/۴ ق چایخوری
✅شکر+خمیر مایه فوری و آب ولرم رو باهم مخلوط کنید و روی ظرفو بپوشید بزارید ۱۰-۱۵ دقیقه بمونه تا عمل بیاد و حجمش ۲ برابر بشه.
۱-گرمی آب باید در حدی باشه که انگشت نسوزه والا خمیر بوی ترشیدگی میگیره.
۲-اگه بعد از ۱۰-۱۵ دقیقه حجم خمیر مایه ۲ برابر نشد یعنی عمل نیومده(باید مجدد درست کنید)
تخم مرغ و نمک رو داخل کاسه گودی بریزید و کمی با چنگال بزنید تا از لختگی در بیاد.
سپس خمیر مایه عمل اومده و روغن مایع رو اضافه کنید.
آرد رو در ۲ مرحله اضافه و مخلوط کنید.
آرد باید در حدی اضافه کنید که خمیر خیلی چسبنده نباشه.
روی سطح کارو آرد پاشی کنید و خمیرو ۱۵ دقیقه ورز بدین.
اگه بعد از ورز دادن هنوز خمیر چسبنده بود کمی آرد اضافه و مجدد ورز بدین.
داخل کاسه کمی آرد بپاشید و خمیرو داخل کاسه قرار بدین ، روی کاسه رو با سلفون و دستمال بپوشانید و به مدت ۱ ساعت در محیط آشپزخانه استراحت بدین.
بعد از ۱ ساعت حجم خمیر ۲ برابر شده.
با دست پف خمیرو بگیرید.
هر بار مقداری از خمیر را جدا کنید و روی بقیه را با سلفون بپوشانید تا خشک نشه.
خمیر را با وردنه باز کنید و داخل قالب پیراشکی قرار بدین،داخل خمیر مواد بریزید و خمیر اضافی دور پیراشکی را جدا کنید.
پیراشکیارو روی دستمال نخی که کمی آرد پاشی کردین قرار بدین و روی اونو با پلاستیک و دستمال بپوشانید (استراحت دوم به مدت ۲۰ دقیقه)
سپس در روغن داغ فراوون سرخ کنید.
✅مواد داخلی پیراشکی کاملا سلیقه ایه ، میتونید از مرغ،گوشت،سوسیس،سبزیجات،اسفناج و …. پر کنید.
✅میتونید پیراشکیارو با زرده تخم مرغ رومال و در فر بپزید.