غذاهای هندی به عطر و بو وتند تیزیشان معروف هستند، راز خوشمزگی این غذاها در سس های مخصوصی است که حین پخت استفاده می شوند.
طرز تهیه سس چاتنی هندی
غذاهای هندی به خاطر طعم خوشمزه و تند و تیزشان و استفاده از ادویه هندی در سرتاسر دنیا شهرت دارند. هندی ها با استفاده از ادویه ها و مواد غذایی در دسترس سس های تند و بی نظیری را تهیه می کنند و سایر غذاها را با این نوع سس ها نوش جان می کنند. در این مطلب از آشپزخانه طرز تهیه یکی از سسهای هندی را آورده ایم که عطر خاص و فوقالعادهای دارد و می توانید این چاشنی را به همراه سمبوسه و کتلت و پاکورای هندی و غذاهایی از این قبیل میل کنید.
مواد لازم برای تهیه سس چاتنی هندی
روغن مایع
۱ قاشق غذاخوری
پیاز قرمز
۲ عدد متوسط
گوجه فرنگی
۳ عدد
فلفل قرمز
۳ عدد
زنجبیل تازه خرد شده
نصف قاشق چایخوری
نمک
به مقدار لازم
زردچوبه
۱ قاشق چایخوری
دانه زیره سبز
به میزان لازم
دانه خردل
به میزان لازم
برگ کاری یا برگ بو
به میزان لازم
بادام هندی
۲ قاشق غذاخوری
سیر
۳ حبه
طرز تهیه سس چاتنی
سس چاتنی هندی را به طریقه زیر تهیه نمایید:
مقداری روغن مایع را درون تابه بریزید و آن را روی شعله بگذارید.
بادام هندی و دانه ریزه سبز را درون تابه و داخل روغن بریزید و کمی تفت بدهید تا کمی رنگ مواد تغییر کند.
شعله را خاموش کنید و بگذارید مواد سرد شوند.
در یک تابه دیگر روغن بریزید و روی شعله قرار دهید تا کاملا داغ شود.
فلفلهای قرمز را به روغن بیافزایید وکمی تفت دهید.
پیاز و گوجهفرنگیهای خرد شده را اضافه کنید.
سیر و زنجبیل را به همراه مقداری نمک و زردچوبه به تابه اضافه کنید و بگذارید با شعله ملایم تمام مواد کاملا تفت داده شود و تغییر رنگ دهد.
بادام هندی تفت داده و زیره سبز را آسیاب کنید.
سپس مواد گوجه فرنگی و پیاز را درون مخلوط کن بریزید تا کاملا نرم و یکدست شوند.
بادام آسیاب شده را به ترکیب داخل مخلوط کن اضافه کنید.
این سس را در ظرفی بریزید و دانههای خردل و مقداری دانه زیره سبز را بعد از تفت دادن روی آن بریزید.